avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inregistrarea Hotararii AGA la ONRC
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inregistrarea Hotararii AGA la ONRC

Exista un termen maxim obligatoriu cu privire la inregistrarea la ONCR a hotararilor asociatilor?
Respectiv, in data de 01 martie, asociatii hotarasc infiintarea unui punct de lucru incepand cu data de 01 aprilie a aceluiasi an. Poate fi inregistrata Hotararea AGA in data de 01 mai?
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 06:35, 24 Aprilie 2010
da, se poate.. e un termen de 15 zile in lege dar e dispozitiv.. nu contine decadere sau sanctiuni nerespectarea lui
Multumesc mult.
avocatPetre a scris:

da, se poate.. e un termen de 15 zile in lege dar e dispozitiv.. nu contine decadere sau sanctiuni nerespectarea lui

Din pacate legea 26/1990 privind Reg comertului prevede si sanctiuni !!
"Art. 44. - (1) Dacă nu respectă dispoziţiile legii şi termenele prevăzute, comercianţii care trebuie să ceară înmatricularea sau înscrierea unei menţiuni sau să depună specimene de semnătură ori anumite acte vor fi obligaţi, prin încheiere pronunţată de judecătorul delegat, la plata unei amenzi judiciare de la 500.000 lei la 5.000.000 lei, dacă fapta nu constituie infracţiune.
(2) În cazul în care înmatricularea, menţiunea, depunerea specimenului de semnătură sau a actului sunt în sarcina unei persoane juridice, amenda judiciară este de la 5.000.000 lei la 20.000.000 lei, dacă fapta nu constituie infracţiune. Dacă sunt mai multe persoane obligate la îndeplinire, amenda se aplică fiecăreia dintre ele. "
Este prevazut si un termen maxim pana la care se pot inregistra aceste mentiuni fara a se aplica sanctiuni?
Termenul este de 15 zile conform prevederilor din L 26/1990
"Art. 22. - (1) Comerciantul are obligaţia să solicite înregistrarea în registrul comerţului a menţiunilor prevăzute la art. 21, în cel mult 15 zile de la data actelor şi faptelor supuse obligaţiei de înregistrare."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare activitati declarate la rc sandam sandam Buna dimineata. O intrebare scurta cu multumiri anticipate! Care sunt riscurile la care se expune o firma la incheierea unei tranzactii care nu se incadreaza ... (vezi toată discuția)
Nu am declarat punctu de lucru ailin ailin BUNA . am deschis o firma de doua luni dar nu am declarat punctu de lucru va rog ajutati-ma :sorry: vreau sa stiu ce acte i-mi trebuie sa-l declar si daca ... (vezi toată discuția)
Obligatii asociat retras ericut ericut Buna ziua, am si eu o nelamurire. In sept 2008 am facut un act aditional la notariat de retragere dintr-un SRL cu acordul fostei asociate care este si era ... (vezi toată discuția)