avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale nu am declarat punctu de lucru
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

nu am declarat punctu de lucru

BUNA . am deschis o firma de doua luni dar nu am declarat punctu de lucru va rog ajutati-ma :sorry: vreau sa stiu ce acte i-mi trebuie sa-l declar si daca primesc amenda pt. asta :worthy:
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 15:32, 26 Septembrie 2008
Pentru infiintarea unui punct de lucru aveti nevoie de urmatoarele acte:
- Hotararea Adunarii Generale a Asociatilor/Decizia asociatului unic (dupa caz)
-Anexa la Hotarare/Decizie - contor cuvinte (necesara pt calcularea taxelor la Monitorul Oficial)
-Dovada spatiului
-Copia actului de proprietate al spatiului
-Schita spatiului
-Daca este cazul, acodul asociatiei de proprietari
-Cerere de inregistrare mentiuni si declaratia tip (aceste formulare pot obtine de la serviciul informare initiala din cadrul O.R.C.)
-taxe -se achita la ORC
-timbre judiciare in valoare de 0.3 lei
-dosar cu sina
Toata documentatia se va depune la oficiul registrul comertului, in termen de 15 zile de la emiterea Hotararii AGA/Deciziei asociatului unic. Succes!
va multumesc ca mi-ati raspuns la mesaj dar nu prea are legatura cu ce am intrebat eu . vreau sa stiu exact cat sant taxele laO.R.C. pt . declararea punctului de lucru si daca o sa am probleme ca nu am declarat punctu in cele 30 de zile de la infiintarea firmei. #-o:sorry: vreau sa stiu toate astea deoarece am o CONTABILA care exagereaza putin atunci cand i-mi cere bani pt. diverse plati as dori sa stiu exact cat costa tot si apoi sa iau legatura cu ia .:worthy: VA ROG
Taxele la ORC va costa in jur de 200-250 lei, oricum contabila dvs trebuie sa va aduca facturile de la ORC asa ca nu are cum sa va pacaleasca.
Punctul de lucru nu este obligatoriu sa se infiinteze in 30 de zile de la data constituirii societatii.

In primul rand trenuie sa luati hotararea sau decizia asociatului unic si in aceeasi zi sau la o data ulterioara sa faceti contractul de inchiriere / comodat.

Mentiunile la ORC se depun in termen de 15 zile calendaristice de la data hotararii / deciziei, in caz contrar societatea este pasibila de amenda.

Din practica, am observat ca judecatorii nu ridica obiectiuni dc teremenul de 15 zile a fost depasit, insa sa nu fie prea mare.

Ultima modificare: Vineri, 26 Septembrie 2008
Denisa Stanca, Avocat
Nerespectarea termenului de 15 zile de depunere a mentiunilor la ORC atrage sanctiuni potrivit Legii nr.26/1990.
Legea nr. 26/1990 privind registrul comertului, actualizata, prevede la CAPITOLUL V - Sanctiuni:
Art. 44. - (1) Daca nu respecta dispozitiile legii si termenele prevazute, comerciantii care trebuie sa ceara înmatricularea sau înscrierea unei mentiuni sau sa depuna specimene de semnatura ori anumite acte vor fi obligati, prin încheiere pronuntata de judecatorul delegat, la plata unei amenzi judiciare de la 500.000 lei la 5.000.000 lei, daca fapta nu constituie infractiune.
(2) În cazul în care înmatricularea, mentiunea, depunerea specimenului de semnatura sau a actului sunt în sarcina unei persoane juridice, amenda judiciara este de la 5.000.000 lei la 20.000.000 lei, daca fapta nu constituie infractiune. Daca sunt mai multe persoane obligate la îndeplinire, amenda se aplica fiecareia dintre ele.
(3) Abrogat.
(4) Amenda prevazuta la alin. (2) se aplica si reprezentantilor societatilor comerciale amendate, potrivit dispozitiilor acelui alineat.

Amenzile sunt in ROL.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea hotararii aga la onrc RAMELA RAMELA Exista un termen maxim obligatoriu cu privire la inregistrarea la ONCR a hotararilor asociatilor? Respectiv, in data de 01 martie, asociatii hotarasc ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru ssabina ssabina Buna ziua, Am un contract de inchiriere pentru un spatiu pentru o luna de zile. Intrebarea mea este: avand in vedere ca punctul de lucru trebuie declarat in ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale srl,prin act notarial ContSters265406 ContSters265406 vreau sa cedez partiile sociale catre o terta persoana prin act notarial,intrebarea mea este daca eu raspund de ceea ce face inputernicitul.va multumesc (vezi toată discuția)