avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrebare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrebare

se poate face dezmembrarea unei locuinte cu o singura cale de acces fara ca aceasta cale sa ramana comuna?imi poate impune cineva cumva sa impart poarta mea cu viitorul vecin?
Cel mai recent răspuns: marinamark , utilizator 13:00, 23 Aprilie 2010
Dupa cum spuneti este singura cale de acces in cazul in care faceti o impartire locativa a locuintei.Puteti sa stapaniti in indiviziune calea de acces.
"Puteti sa stapaniti in indiviziune calea de acces" asta inseamna ca eu nu trebuie sa impart calea de acces cu el si ca il priveste pe unde intra in locuinta in urma dezmemdbrarii?
va multumesc mullllt!!!!!!!!!!!!!!
loturile rezultate in urma dezmembrarii trebuie sa aibe acces la drum.
carte funciara nu va intabula actul de dezmembrare daca nu este indeplinita aceasta conditie.
lucrurile stau cam asa:sunt 3 camere ale locuintei cu geamurile care dau la stada si poarta .Acest imobil are 2 intari separate!Noi ne gandim ca dezmembrarea se va face astfel:doua camere (ar insemna un lot) iar a treia camera plus poarta (al doilea lot).
In urma dezmembrarii ei (vecinii) isi pot face acesul in casa si curte prin tramsformarea unui geam in cale de aces?

Idea care ma inspaimanta e ca poate o sa impartim aceeasi intrare ceea ce noi nu vrem!!!!!
nu conteaza ce fel de acces? fie el si un geam sau chiar doua?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coproprietate cote parti Catala Catala Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul caz: In urma unei iesiri din indiviziune au rezultat 4 loturi pentru trei proprietari.Unul din loturi a ramas in ... (vezi toată discuția)
Servitute de vedere Stefania M Stefania M Speta e in felul urmator: Casa mostenita, cu un singur nivel, se face dezmebrarea pentru doi mostenitori (lotizarea si apartamentarea), rezulta 3 loturi, ... (vezi toată discuția)
Ingradire cale de acces sylvya04 sylvya04 Buna ziua. Am situatia urmatoare: mai multi vecini avem acces la casele noastre prin cale de acces privata care a fost impartita in 4 loturi (lot 1 la ... (vezi toată discuția)