avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechimea necesara pentru participare la concurs
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechimea necesara pentru participare la concurs

Puteti, va rog, sa-mi spuneti care este vechimea necesara pentru ocuparea unui post de consilier 1, personal contractual, si care este actul normativ unde este prevazuta?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 15:11, 23 Aprilie 2010
Pentru personalul contractual nu putem decat sa aplicam regula bunului simt in calcularea vechimii minime necesare, in specialitatea studiilor, pentru ocuparea unui post (cadru legislativ in domeniu nu exista). Deci: legea 330 spune clar ca o treapta de salarizare, la personalul contractual se poate obtine o data la 3 ani (in articolul privind promovarea); daca consideram si ca durata perioadei de debut este cuprinsa intre 6 luni si 1 an, iar pentru postul de consilier supt prevazute treptele de salarizare: debutant, II, I, IA, rezulta ca vechimea in specialitate pentru treapta I este cuprinsa intre 3 ani si 6 luni si 4 ani (depinde de lungimea duratei de debut).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime Lupes Fenina Lupes Fenina Care este perioada ca si debutant, daca am trecut de pe postul de supraveghetor pe postul de secretar sef, am vechime in invatamant 17ani? Multumesc (vezi toată discuția)
Promovarea intr-o treapta superioara bertzi bertzi Buna ziua! La 1 decembrie 2008 s-a angajat prin concurs un casier/magaziner II (pentru ca a mai functionat intr-o alta unitate pe functia de casier). Va rog ... (vezi toată discuția)
perioada de debutant - dumi32 dumi32 Buna ziua vreau sa va intreb daca dupa expirarea perioadei de debutant si incadrarea pe postul urmator in grad este considerata promovare? Multumesc. (vezi toată discuția)