avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA se declara in 390 ? transporturi extra CE -
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

se declara in 390 ? transporturi extra CE -

va rog sa ma ajutati :
am o soc.de transport de marfuri .Se factureaza catre un client din Italia care este transportator si el .Firma noastra tractioneaza cu cap tractor vagoanele firmei x-italia, in tara si in comunitate.

Factura se face fara TVA , dar , pe luna martie ne-au trimis pe teritoriul Moldovei(chisinau ), si ne-au transmis sa facturam separat transportul efectuat pe moldova , si sa nu declaram in 390 .
Nu mi se pare corect , atat timp cat beneficiarul meu este cu sediul in afara tarii , nu cred ca este important pt.mine ,,unde efectuez eu transportul '', atat timp cat beneficiarul meu este in afara tarii, in comunitate .

pe factura pe teritoriu extra CE mai sunt ceva taxe de nava ,platite de noi si care le recuperam de la ei ,,Firma X-Italia spunei ca nu trebuie declarate.nici acestea in 390 .In acest sens , ar trebui facturat cu TVA ,nu ?

va rog , un sfat . Multumesc.
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 22:08, 23 Aprilie 2010
daca in vagoane exista marfa si pe cale de consecinta se efectueaza un export din orice tara membra ue catre rep moldova, atunci transportul nu se declara in 390, desi este un serviciu intracomunitar.

restul taxelor sunt accesorii transportului si se includ in baza de impozitare a serviciului principal, urmeaza aceleasi reguli, deci nici acestea nu se declara in 390.

intocmiti factura fara tva, incluzand toate taxele si alte cheltuieli efectuate in baza de impozitare a serviciului de transport.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transport intracomunitar danidaniela3 danidaniela3 Buna ziua, am un caz putin mai special: o firma de transport din Romania presteaza servicii de transport intracomunitar unei casa de expeditii din ... (vezi toată discuția)
Transport rep.moldova tampau gabriela tampau gabriela SC platitoare de TVA ,din Romania factureaza altei SC platitoare de TVA -Romania servicii transport marfa ruta Rep.Moldova- Romania. Se factureaza cu TVA ? (vezi toată discuția)
Tva din 2010 camicami camicami ce inseamna ca TVA se va aplica in locul in care este stabilit clientul? incepand cu 01.ian.2010 Cum intocmeste factura,din punct de vedere TVA o societate ... (vezi toată discuția)