Buna ziua.
Ce mai pot face daca autoritatea contractanta nu mi a restituit garantia conform art.88 din HG 925/2006, iar de la data depunerii acesteia si pana in prezent a trecut termenul de 3 ani, iar acum MFP imi invoca prescriptia???
Avand in vedere ca restituirea garantiei era obligatia autorit contractante, maipot face ceva???
Puteti face o noua cerere la autoritatea contractanta - o adresa de revenire la cea anterioara in care sa citati art. din OUG sau din HG 925/2006 modificat. daca nu vi-i restituie nici asa, faceti o contestatie la CNSC sau sunati la ANRMAP si intrebati-i cum sa procedati.
In opinia mea nu mai aveti nicio sansa de a recupera banii. Este o sanctiune pt. pasivitatea de care ati dat dovada. N-am mai auzit pana acum ca dupa 3 ani sa se solicite restituirea garantiei de participare.
Daca au trecut 3 ani interval de timp nici macar corespondenta nu ati mai purtat cu autoritatea contractanta, nu veti mai putea face nimic, intrucat dreptul de recuperarea al creantei s-a prescris.
Conf. art. 88 -HG925, autoritatea contractanta are obligatia de a restitui garantia de participare, in situatiile enumerate.
Conf. art. 40 din OUG34, "Autoritatea contractantã are obligaţia de a asigura obţinerea documentaţiei de atribuire de cãtre orice operator economic prin asigurarea accesului direct, nerestricţionat şi deplin...".
Sunt 2 cazuri complet diferite, fara legatura intre ele. Dar amandoua au aceeasi finalitate: la solicitarea operatorilor economici. Si exista multe exemple de articole in acest sens-operatorii economici trebuie sa solicite aplicarea lor.
Si in cazul acesta, ramane valabil ce au scris colegii nostri.