avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... pfa - producator...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

pfa - producator...

conform oug442008 noi toti cei care activam in agricultura,me refer la legumicultori,trebuie sa ne autorizam.sincer nu stiu ce inseamnaasta si cum ne poate ajuta pe noi taranii.daca poate sa ma ajute cineva cu cateva explicatii .multumesc
Cel mai recent răspuns: mayer , utilizator 14:26, 27 Aprilie 2010
Daca comercializati produse din productia agricola proprie, este suficient sa detineti certificat de producator. In ordonanta de urgenta la care faceti referire nu exista obligatia despre care scrieti.
Buna ziua,

Nu sunt un cunoscator dar citesc presa si trebuie sa fiu de acord cu Myhayl in aceasta privinta. Este indreptatit sa isi faca griji si sa afle cum stau lucrurile.
Conform OUG nr. 44/2008 exista o perioada de doi ani, care sa incheiat la 25 aprilie 2010, pana la care persoanele interesate pot opta sa desfasoare activitate economica in una din formele mentionate la art. 4 din ordonanta, respectiv in regim individual si independent, ca persoane fizice autorizate, ca intreprinzatori titulari ai unei intreprinderi individuale sau ca membri ai unei intreprinderi familiale.
Nu stiu cat ajuta dar am gasit in presa locala acest text pe care il citez:
"Micii producatori, care au o suprafata redusa de teren pe care o lucreaza, nu ar trebui sa se inregistreze la Registrul Comertului, conform noii reglementari pe care Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale intentioneaza sa o propuna spre aprobare in urmatoarea sedinta a Executivului.
Cei care se inscriu in aceasta categorie vor putea sa isi comercializeze produsele pe baza Certificatului de Producator, obtinut de la Primaria din localitate.
Producatorii care detin si lucreaza peste un hectar de teren, care au, eventual, si sere, care primesc subventii europene sau de la bugetul de stat vor fi nevoiti sa se inscrie la Registrul Comertului ca Persoane Fizice Autorizate."


O zi buna,
Laura Ciobeica


Foarte binevenita precizarea lui atticus, mai ales ca HG 661/2001 este inca in vigoare iar la art 1 al.1 prevede citat: " certificatul de producator constituie actul doveditor al provenientei produselor agroalimentare pe baza caruia acestea pot fi comercializate în piete, tirguri, oboare sau în alte locuri stabilite de consiliile locale". Mai mult ordonanta 28/1999 privind casele de marcat, mentine exceptia de a nu se doata cu case de maracat, cei aflati in situatia descrisa de myhayl
In cazul in care micii producatori doresc sa -si extinda activitatea prin accesarea de fonduri europene, ori sa-si desfasoare activitate cu angajati, atunci va trebuie indeplinita conditia de inregistrare la Reg Com, si se vor supune prevederilor OG 44/2008.
Prevedrea de la art. 39 din OG 44 si al carui termen s-a amanat pana la 25. 04. 2010,se refera la cei inregistarti deja in Reg Com si are ca scop principal modificarea denumirilor in conformitate cu cele 3 forme introduse, astfel: din cele 2 forme PF si AF constituite in baza altor legi, in PFA, II sau IF conform cu ordonanata
Ultima modificare: Marți, 27 Aprilie 2010
mayer, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Realitate sau intoxicare de presa: producatorii agricoli inregistrati la registrul comertului? danike danike ce parere aveti despre zvonurile care circula in presa in legatura cu obligativitatea micilor producatori agricoli, care vand in piete, de a se autoriza la ... (vezi toată discuția)
Certificat de producator tomacu_lucian27 tomacu_lucian27 daca am S.R.L. mai am nevoie decertificat de producator pt executarea a 2 sere si a produce legume pt vanzare? (vezi toată discuția)
Srl sau ii pentru un producator agricol adryanoo_boy adryanoo_boy Buna seara ,sunt producator agricol si as dori sa pot vinde fructe si legume si in extrasezon , in special vara si toamna , insa am nevoie de o forma de ... (vezi toată discuția)