avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... realitate sau intoxicare de presa: producatorii ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

realitate sau intoxicare de presa: producatorii agricoli inregistrati la registrul comertului?

ce parere aveti despre zvonurile care circula in presa in legatura cu obligativitatea micilor producatori agricoli, care vand in piete, de a se autoriza la registrul comertului?

din cate cunosc eu, de maine, 25 aprilie 2010, intra in vigoare alin. 2 si 3 ale art. 39 din OUG nr. 44/2008, privind reautorizarea persoanelor deja autorizate in baza unor acte normative anterioare, iar astfel de venituri din agricultura sunt in continuare neimpozabile, conform codului fiscal.

Cel mai recent răspuns: mayer , utilizator 09:31, 25 Aprilie 2010
Eu cred ca este vorba de o intelegere total gresita, a art 39din OG 44, deoarece acesta se refera la obligativitatea persoanelor fizice si asoc familiale inregistrate deja in Reg Com si care inainte de aparitia OG 44 erau constituite in una din cele 2 forme: PF si AF, si cum ordonanta introduce celelalte 3 forme PFA, II si IF, automat ca cei cu vechile denumiri trebuie sa le actualizeze. Intradevar acest termen a mai fost prelungit fata de varianta initiala , dar in opinia mea se refera strict la cei inregistrati la Reg Com, pentru ca de la data aparitiei OG 44 toti care au merrs la Reg Coma, au deja certificatele emise cu titulatura de PFA, II sau IF
Cel putin pana la aceasta data,personal nu cunosc vreun act normativ care sa oblige producatorii agricoli sa se inregistreze la ONRC !
Ultima modificare: Duminică, 25 Aprilie 2010
mayer, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - producator... myhayl myhayl conform oug44\\2008 noi toti cei care activam in agricultura,me refer la legumicultori,trebuie sa ne autorizam.sincer nu stiu ce inseamnaasta si cum ne poate ... (vezi toată discuția)
Autorizatie vanzare dulceata Valeriano Valeriano Buna seara. In toamna aceasta am plantat trandafiri de dulceata pe 20 ari. Ma intereseaza de ce autorizatii voi avea nevoie la anul pentru a produce si vinde ... (vezi toată discuția)
Reautorizare pfa albertinii albertinii Detin un PFA, nu sunt inregistrat la Registrul Comertului deci nu am C.U.I. Sunt inregistrat la Finante si am C.I.F. Sunt obligat ca pana la data de 25.04.2010 ... (vezi toată discuția)