avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de comodat

Buna ziua,va rog sa-mi raspundeti la cateva intrebari.Pot face contract de comodat auto intre mine si cumnata mea,pana perfectam actul de vanzare -cumparare?mentionez ca nu suntem in aceeasi localitate ne despart cam 250km,trebuie sa fim ambi la notar?sau la avocat?.masina se afla la mine cu toate actele cum sa procedam?MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: elenas68 , utilizator 14:51, 23 Aprilie 2010
Mergeti la notar si datii o procura prin care se statueaza dreptul de a o folosi si conduce
~ Conținut șters la cerere ~
De ce la notar? Contractul de comodat nu presupune forma autentica. De altfel, nu presupune decat intelegerea verbala a partilor, iar un inscris sub semnatura privata este suficient pentru a face dovada existentei contractului.

Contractul de comodat (imprumut de folosinta),, pentru valabilitatea lui nu este obligatorie o anumita forma. Pentru a evita costurile, puteti incheia acest contract sub forma unui act sub semnatura privata (intre dvs si cumnata).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot să închei personal (fără a mă duce la notar) un contract de comodat auto între o persoană fizică și o firmă? dnlechipamente dnlechipamente Buna seara. Pot sa inchei personal (fara a ma duce la notar) un contract de comodat auto intre o persoana fizica si o firma?Mai este obligatorie incheierea ... (vezi toată discuția)
Procura auto pentru bulgaria! Vicktoras Vicktoras Doresc sa plec in concediu cu masina socrului meu in Bulgaria. Imi este necesara procura? Cat costa? (vezi toată discuția)
Contract comodat vali294 vali294 Buna ziua! Se poate incheia un contract de comodat intre 2 societati comerciale in urmatoarea situatie? - Persoana juridica A ( comodant ) are un ... (vezi toată discuția)