avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... CONTRAVENTII
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

CONTRAVENTII

SPETA:
O societate comerciala vinde in iunie 2008 pe baza de factura un autoturism unei persoane fizice. Pe factura sunt trecute datele de identificare a masinii, numele si CNP cumparatorului. In anul 2009, soc. comerciala primeste un proces-verbal de constatare in baza caruia are de platit o amenda de 2500 ron pentru ca nu ar fi avut rovinieta valabila.
Societatea face plangere la pr.-verbal de constatare a contraventiei pe motiv ca acesta ar fi netemeinic si nelegal; argumentul societatii se bazeaza pe faptul ca este vorba de o eroare de fapt ceea ce inseamna ca este inlaturat caracterul contraventional al faptei( a se vedea art. 11 alin. 2 din OG nr. 2/2001).
Pe de alta parte, conform OG nr. 15/2002, responsabilitatea achitarii tarifului de utilizare si detinerea rovinietei valabile revine in exclusivitate, in cazul utilizatorilor romani, detinatorilor mentionati in cartea de identitate. Mentionez ca in cartea de identitate apare societatea comerciala.
Intrebarea mea este in sarcina cui cade obligatia de radiere a masinii?
Se poate face radierea daca nu exista un contract de vanzare - cumparare, ci doar factura?
Poate societatea sa faca o actiune impotriva celui care a cumparat masina avand ca obiect obligatia de a face( sa radieze masina si sa plateasca amenda) in cadrul plangerii impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei?
Am citit ca radierea se poate realiza si pe cale judecatoreasca! Are cineva un model?
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 15:08, 23 Aprilie 2010
nu exista modeld e radiere pe cale judecatoreasca.. se face proces prin care sa se constate vanzarea cumpararea intervenita si cu aceea hotarare ce urmeaza a se pronunta va duceti si cereti radierea..e obligatia dvs sa o radiati de la financiar unde apartineti cu sediul firmei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi, va rog?! cosminwon cosminwon Am primit o amenda de la cnadnr ptr rovinieta, la o masina vanduta acum 4 luni. Ma puteti invata, va rog, ce sa scriu in cererea de contestare(sau cum se ... (vezi toată discuția)
Cine are obligatia de a plati amenda? adrianaparlea adrianaparlea In anul 2006 am vandut o masina in baza unui proces verbal facut de mana,cu martor( nelegalizat), C.I. originala ramanand in posesia mea. Intre timp masina s-a ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta, plangere contraventionala Salagean  Vasilica Salagean Vasilica Buna ziua . As dori sa aflu si parerea voastra referitoare la o speta. La achizitionarea unei roviniete pe 12 luni din eroare se tasteaza gresit numarul ... (vezi toată discuția)