avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine are obligatia de a plati amenda?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine are obligatia de a plati amenda?

In anul 2006 am vandut o masina in baza unui proces verbal facut de mana,cu martor( nelegalizat), C.I. originala ramanand in posesia mea. Intre timp masina s-a vandut mai departe fara ca eu sa stiu.La finalul lui 2008 am primit un proces verbal de contraventie de la Directia Nationala de Drumuri si Poduri pentru circulatie fara rovinieta, atunci afland si eu unde se afla masina. Am facut contestatie acelui proces verbal, deoarece masina era vanduta,iar eu nu eram soferul ei la momentul primirii amenzii. In urma cu doua zile am primit citatie de prezentare la Judecatoria corespunzatoare zonei in care se afla masina si un proces verbal de intampinare de unde rezulta mentinerea vinovatiei mele(eu fiind in drept sa achit amenda, in baza O.G. 15/2002 cu modificarile si completarile ulterioare potrivit art. 7,O.U.G. 157/2007. Ce am de facut la prezentarea in instanta?
Cel mai recent răspuns: Florentina Paven , Avocat 16:31, 18 Februarie 2009
Eventual sa prezinti actul prin care ai instrainat masina, desi nu cred ca o sa ajute, pentru ca, daca retin bine, aveai obligatia ca, in termen de 30 de zile de instrainare, sa inregistrezi radierea la administratia financiara.
faorul ca aveti un act de mana nu va ajuta. Aveati obligatia sa radiati masina. Curios este cum de a veni amenda pe numele dumneavoastra ca daca cel care conducea masina a fost oprit(caci prin radar nu se vede sau nu daca este rovignieta) la acel care conduce masina i se cere buletinul si lui i se intocmeste procesul verbal. Nu aveti decat sa va intoarceti impotriva lui cu o actiune in regres
Potrivit art.7 din OG 15/2002 , cu modificarile ulterioare, : responsabilitatea achitarii tarifului de utilizare si detinerea rovinietei valabile revin in exclusivitate , in cazul utilizatorilor romani, detinatorilor mentionati in certificatul de inmatriculare, crtea de identitate, in documente vamale sau in alte documente oficiasle, iar in cazul utilizatorilor straini, acestea revin in exclusivitate conducatorului auto al vehicolului. In aceste conditii, daca in actele masinii figurati tot dvs., din aceasta cauza vi s-a aplicat amenda.Puteti incerca sa -l chemati in garantie pe cel care a circulat cu masina, dar faptul ca nu ati procedat la radierea ei de pe numele dvs. este in defavoarea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovineta nicolae03 nicolae03 buna ziua am vandut masina in alta localitate iar in drum spre casa noul proprietar a fost filmat pentru ca nu avea rovineta iar dupa cateva luni amenda a ... (vezi toată discuția)
Contraventii DIANA  IONELLA DIANA IONELLA SPETA: O societate comerciala vinde in iunie 2008 pe baza de factura un autoturism unei persoane fizice. Pe factura sunt trecute datele de identificare a ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta electronica raul2004ro raul2004ro Buna ziua! am circulat de cateva ori fara rovinieta din ianuarie 2011. Inca nu am primit nici o amenda in posta. Doresc sa intreb 2 lucruri. Exista un termen ... (vezi toată discuția)