avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovinieta electronica
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovinieta electronica

Buna ziua!
am circulat de cateva ori fara rovinieta din ianuarie 2011. Inca nu am primit nici o amenda in posta. Doresc sa intreb 2 lucruri. Exista un termen limita pana la care CNADNR trebuie sa intocmeasca si trimita procesul verbal la mine acasa de la momentul comiterii infractiunii? Masina cu pricina nu e pe numele meu, iar proprietarul inca nu are permis. In caz ca primeste proprietarul o amenda acasa poate actiona in instanta amenda pe motiv ca nu detine inca permis de conducere si ca a fost altcineva la volanul masinii? Va multumesc pentru raspuns.
procesul verbal poate fi incheiat in termen de 6luni de la constatarea faptei si comunicat in 30 de zile de la incheiere.
Cel obligat sa plateasca taxa de drum este proprietarul masinii si nu utilizatorul, asa ca nu sunt sanse de contestatie pe acest motiv.
@ av.tonicadaniela - daca proprietarul este obligat sa plateasca taxa de drum, atunci in cazul cand proprietar este societatea de leasing, cine este obligat?
Care e temeiul legal pentru afirmatia: "cel obligat sa plateasca taxa de drum este proprietarul masinii si nu utilizatorul"?
Si in cazul societatilor de leasing se aplica legea cu privire la plata rovinietei. Firma de leasing plateste taxa de drum, asigurarea CASCO si RCA iar apoi conform contractului de leasing factureaza sumele catre utilizator.
@ Adrian.Tudor - puteti argumenta cu un text de lege?
Conf art 7 din OG 15/2001 responsabilitatea achitării tarifului de utilizare şi a deţinerii rovinietei valabile, precum şi a achitării tarifului de trecere sau a tarifului de concesiune revine în exclusivitate utilizatorilor români, iar în cazul utilizatorilor străini, aceasta revine în exclusivitate conducătorului auto al vehiculului, iar conf. art 1 al.1 din OG 15/2002 actualizata 2010 utilizatorii sunt persoanele fizice sau juridice înscrise în certificatul de înmatriculare, care au în proprietate sau care, după caz, pot folosi în baza unui drept legal vehicule înmatriculate în România, denumite în continuare utilizatori români, respectiv persoanele fizice ori juridice înscrise în certificatul de înmatriculare, care au în proprietate sau care, după caz, pot folosi în baza unui drept legal vehicule înmatriculate în alte state, denumite în continuare utilizatori străini;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta seb_aku seb_aku am primit acasa o amenda de 500lei pentru ca am circulat cu masina fara rovinieta. Mentionez faptul ca eu sunt proprietara masinii insa nu am permis de ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta ispasdina ispasdina Am primit un proces verbal de constatare a contraventiei pentru ca in momentul acela nu aveam rovinieta. Acest PVCC mai are si o instiintare de plata care zice ... (vezi toată discuția)
Amenda rovigneta dupa aproape 2 ani! o platesc? mrt mrt Buna ziua. Am cumparat o masina in august 2011 si azi 23.09.2013 m a sunat fostul proprietar ca i a venit o amenda de rovigneta din ianuarie 2012 si ca trebuie ... (vezi toată discuția)