avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovigneta dupa aproape 2 ani! O platesc?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovigneta dupa aproape 2 ani! O platesc?

Buna ziua. Am cumparat o masina in august 2011 si azi 23.09.2013 m a sunat fostul proprietar ca i a venit o amenda de rovigneta din ianuarie 2012 si ca trebuie sa o platesc. Recunosc ca nu am avut rovigneta atunci dar doar din cauza ca am uitat, rovigneta expirand atunci la sfarsitul anului. Ce se intampla in acest caz? Se prescrie daca a venit dupa un an si 9 luni? Multumesc.
OG nr.2/2001:

ART. 14
(1) Executarea sancţiunilor contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de o lună de la data aplicării sancţiunii.
(2) Prescripţia executării sancţiunilor contravenţionale poate fi constatată chiar şi de instanţa învestită cu soluţionarea plângerii contravenţionale.
Probabil ca i-a venit de la fisc.
da, la fisc apare cu amenda, cum se procedeaza ca sa o anuleze ca de la fisc zic ca trebuie sa o plateasca si sa ma dea pe mine in judecata ca sa si recupereze banii, si totusi nu inteleg de ce nu mi a venit mie pt ca eu eram proprietar la acea data, multumesc.
Probabil ca in urma vanzarii, dvs nu ati efectuat transcrierea dreptului de proprietate asupra vehiculului in termenul prevazut de legislatia in vigoare (Ordinul Ministerului Administratiei si Internelor nr. 1501/2006 privind procedura inmatricularii, inregistrarii, radierii si eliberarea autorizatiei de circulatie provizorie sau pentru probe a vehiculelor, cu modificarile si completarile ulterioare). Din acest motiv, in evidentele Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, vanzatorul figura in continuare ca si detinator al vehiculului, iar in cazul utilizatorilor romani (persoanele fizice sau juridice inscrise in certificatul de inmatriculare, care au in proprietate sau care, dupa caz, pot folosi in baza unui drept legal vehicule inmatriculate in România) responsabilitatea achitarii rovinietei revine in exclusivitatea acestora iar CNADNR nu are niciun drept in aplicarea sanctiunilor altor persoane, decat celor inscrise in certificatul de inmatriculare ca detinatori sau ca utilizatori in baza unui drept legal.
Avand in vedere ca amenda va apartine, va sfatuiesc sa o platiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovineta nicolae03 nicolae03 buna ziua am vandut masina in alta localitate iar in drum spre casa noul proprietar a fost filmat pentru ca nu avea rovineta iar dupa cateva luni amenda a ... (vezi toată discuția)
Respingere plangere contraventionala rovinieta previas previas Societatea a primit o amenda pentru lipsa rovinietei in anul 2011 .A facut plangere contraventionala ,intrucat autovehiculul a fost vandut cu factura in anul ... (vezi toată discuția)
Amenda rovigneta pentru o masina vanduta! unnimenicunoscut unnimenicunoscut Buna ziua! Multumesc anticipat pentru atentia acordata problemei expuse de mine! Am vand un autoturism in 2014. Contract vanzare cumparare,radiere de la ... (vezi toată discuția)