avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovinieta

am primit acasa o amenda de 500lei pentru ca am circulat cu masina fara rovinieta. Mentionez faptul ca eu sunt proprietara masinii insa nu am permis de conducere si am dat masina spre folosinta unei rude de-a mea. ce pot face in acceasta situatie cum pot scapa de amenda.
Chiar daca nu aveti permis, sunteti raspunzatoare, daca masina dumneavoastra circula fara rovineta. Mare atentie cui dati masina. Puteti incerca o contestatie la procesul verbal, la judecatorie, dar dupa parerea mea nu sunt mari sanse. Sau rugati ruda dumneavoastra sa plateasca amenda.
mentionez faptul ca am si un contract de comodat cu persoana care imi foloseste masina.
Trebuie sa o platiti dvs.
Conf. OG 15/2002,"utilizatori" sant persoanele fizice sau juridice înscrise în certificatul de înmatriculare,care au în proprietate sau care, după caz, pot folosi în baza unui drept legal vehicule înmatriculate în România, denumite în continuare utilizatori români, respectiv
persoanele fizice ori juridice înscrise în certificatul de înmatriculare, care au în
proprietate sau care, după caz, pot folosi în baza unui drept legal vehicule
înmatriculate în alte state, denumite în continuare utilizatori străini;
(la data 28-feb-2010 Art. 1, alin. (1), litera B. modificat de Art. I, punctul 1. din Ordonanta
da dar in contractul de comodat este specificat faptul ca persoana care folosete autoturismul este direct raspunzatoare. nu pot face contestatie si sa mi se anuleze mie amenda si sa se intocmeasca un nou proces verbal pe numele persoanei respective? petru astfel de neplaceri am facut acel contract, ce valoare are el in acest caz?
Ultima modificare: Joi, 7 Martie 2013
seb_aku, utilizator
Rog colegul avocat sa va dea un raspuns avizat. Din ce stiu eu prevederile unui contract nu pot fi contrare legii. Deci nu cred ca se poate. Dar nu sunt foarte sigur.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta electronica raul2004ro raul2004ro Buna ziua! am circulat de cateva ori fara rovinieta din ianuarie 2011. Inca nu am primit nici o amenda in posta. Doresc sa intreb 2 lucruri. Exista un termen ... (vezi toată discuția)
Amenda rovineta nicolae03 nicolae03 buna ziua am vandut masina in alta localitate iar in drum spre casa noul proprietar a fost filmat pentru ca nu avea rovineta iar dupa cateva luni amenda a ... (vezi toată discuția)
Am fost amendat pentru lipsa rovinietei, insa eu nu mai sunt proprietarul autovehiculului nicusorilinca nicusorilinca Buna ziua, Zilele trecute m-am pomenit cu o amenda contraventionala pentru lipsa rovinietei...problema mea este ca autoturismul care s-a constat a fi circulat ... (vezi toată discuția)