Buna ziua,
Zilele trecute m-am pomenit cu o amenda contraventionala pentru lipsa rovinietei...problema mea este ca autoturismul care s-a constat a fi circulat fara rovinieta nu mai este proprietatea mea,l-am vandut anul trecut printr-un contract..nu autentificat la notariat dar nici nu se cere...contract pe care l-am si depus la primaria de care apartin si care mi-a fost " scos din rol"...ma intelesesem cu noul proprietar sa pastreze numerele si sa o inmatriculeze el,ceea ce fireste nu a facut..am vazut ca in intelesul legii,prin "utilizator", se intelege persoana care este inscrisa in certficatul de inmatriculare...ca dovada a savarsirii contraventiei sunt enumerate 2 foto...am fost la primarie mi s-a eliberat o adeverinta din care atesta ca in evidentele dlor am radiat autoturismul anul trecut...
INTREBAREA MEA ESTE:credeti ca am vreo sansa de izbanda in aceasta plangere contraventionala...un model sau o speta mi-ar fi de mare ajutor,multumesc frumos!#-o
Referitor la art. 1 (1) lit. b) din O.G. 15/2002, conform caruia, utilizatorii sunt : « persoanele fizice sau juridice înscrise în certificatul de înmatriculare, care au în proprietate sau care, după caz, pot folosi în baza unui drept legal vehicule înmatriculate în România, denumite în continuare utilizatori români, respectiv persoanele fizice ori juridice înscrise în certificatul de înmatriculare, care au în proprietate sau care, după caz, pot folosi în baza unui drept legal vehicule înmatriculate în alte state, denumite în continuare utilizatori străini », este cert ca ulterior datei vanzarii nu ati mai avut in proprietate si nici nu ati mai folosit, in nici un mod, vehiculul intrucat acesta a fost radiat de pe numele dvstra.
Aveti sanse de reusita,luati legatura cu un avocat sa va formuleze contestatia.
Multumesc frumos pentru raspunsul la prima parte a intrebarii mele...poate in arhiva unui distins avocat si gentleman ca Dvs. s-ar putea gasi un raspuns la umila mea "parte a doua a intrebarii"?...mulţam fain..