avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... 100RON pt. art. 192 al. 2 CPP
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

100RON pt. art. 192 al. 2 CPP

Nu inteleg temeiul judecatorului fiindca nu este enuntat.

Cum se face o cerere de... dat afara un judecator (termenul e re*ctie), si unde se depune? N-a fost in stare sa gaseasca barem lista martorilor, si a fost notat de grefier, inafara de restul probelor din dosar.

P.S. A fost si o cerere de sprijin judiciar, in baza oug 51/2008, dar cred ca e doar pentru cazuri civile? Dar daca n-am bani sa platesc (fiindca n-am)? In orice caz, unde ar trebui platiti?
Ultima modificare: Vineri, 23 Aprilie 2010
w0lfshad3, utilizator
Cel mai recent răspuns: w0lfshad3 , utilizator 11:36, 26 Aprilie 2010
"nu mor caii cand vor cainii":D
Judecatorii nu sunt dati afara la cererea celor care pierd un proces. Scuze... el gaseste f. usor o lista cu martorii daca ati depus/o la dosar, sau daca a fost consemnata de grefierul de sedinta. Nu ati dat detali la ce se referea cererea dvs de ajutor public judiciar..
Puteti formula o sesizare la CSM cu privire la modul de desfasurare a dezbaterilor,bineinteles daca puteti si dovedi afirmatiile dvs.,in sensul ca activitatea magistratului a foste defectuasa si in defavoarea dvs.
Simplul motiv al piederii unui proces,nu justifica insa o astfel de cerere.
Pe de alta parte,mai aveti la dispozitie caile uzuale de atac ale hotararii.
Ultima modificare: Vineri, 23 Aprilie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Ilika a scris:

"nu mor caii cand vor cainii":D

Si nuca din perete creste =D>
[ link extern ]
Poate va credeti cai sau caini, altii se cred mori de vant, sunt multi nebuni in spatiul acesta geografic. In realitate n-am nevoie de masinaria ticalosita de justitie romaneasca sa fac dreptate. Trebuie doar sa parcurg aceasta prima etapa ca sa am dovezi de netagaduit chiar pentru mine in primul rand, ca sa le parcurg pe celelalte 3. Roata se invarte, in curand nici macar eu n-o voi putea opri.

@ Indines, m-a intrebat de martori adica cum se numesc, apostrofandu-ma ca n-am dat decat un prenume intr-un anumit caz (dar in lista are numele intreg - si se afla la dosar). Asta s-a notat de grefier si este lesne de demonstrat. De altfel fiindca e vorba de un intreg sistem, politie - procuroare - judecator - i-am prins pe toti dintr-o lovitura. Politia instrumenteaza, procurorul dirijeaza ancheta si judecatorul e dator sa citeasca barem dosarul (in care i-am trimis si un memoriu special amintindu-i de lista de martori). N-au fost in stare sa afle un nume cand le-am dat adresa. E inadmisibil ca un singur om fara pregatire juridico-procedurala(eu), sa fie mai capabil decat cel putin aceste 3 institutii la un loc, cu toata asa-zisa lor pregatire, si-n acest sens si-au furat-o, desi un pic, ca sunt mic :)) Moral nici nu mai discut ca n-am cu cine. O sa ma ocup si de gainari la sfarsit, ca sa-i pun pe toti cu care ma intalnesc in aceeasi oala. Se prea poate sa aiba legaturi intre ei. N-am timp sa le caut piatra proverbiala din lac acum.

Nu cred ca are vreo relevanta ajutorul judiciar in materie civila. Era fiindca m-am constituit parte civila si trebuie sa mi se achite cheltuielile de judecata fiindca nu am de unde sa le dau.

Ultima modificare: Luni, 26 Aprilie 2010
w0lfshad3, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ultimul termen spike00spiegel spike00spiegel Am avut o plangere impotriva NUP-ul si ieri a ultumui termen, petentul nu sa prezentat si avocatul care ma sustinut a zis ca cere sa respinga cerea petentului ... (vezi toată discuția)
Declaratie alternativa martori, transcrisa dupa inregistrarea audio a sedintei aidu aidu Din cauza ca judecatoarea a dictat numai bazaconii, care n-au nicio legatura cu ce a declarat martorul, urmeaza sa fac eu transcrierea inregistrarii audio si ... (vezi toată discuția)
Contestatia incheierii de recuzare in penal? eusaisapte eusaisapte In civil se ataca hotararea asupra recuzarii odata cu fondul, dar in penal ce se formuleaza? Contestatie? Se depune la aceeasi instanta? La instanta care ... (vezi toată discuția)