In civil se ataca hotararea asupra recuzarii odata cu fondul, dar in penal ce se formuleaza? Contestatie? Se depune la aceeasi instanta? La instanta care judeca contestatia hotararii judecatorului de camera preliminara a plangerii impotriva actelor procurorului?
Stiu deja ca nu sunt cai de atac prevazute cf. Art. 68 - Procedura de solutionare a abtinerii sau recuzarii
(7) Incheierea prin care se solutioneaza abtinerea ori recuzarea nu este supusa niciunei cai de atac.
...dar asta inseamna ca trebuie sa fac dosar penal judecatorului si/sau sa-l chem in judecata, fiindca m-a dat in debit cu 500 de lei, absolut nemotivat in fapt si de drept, pentru a anula suma sau a-mi recupera paguba.
Nu e amenda judiciara, citez: " În baza art.275 alin. (2) C. proc. pen. obligă petentul la plata către stat a sumei 500 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare."
Nici macar nu se incadreaza legal la art. 275 (2) din CPP:
(2) In cazul declararii apelului, recursului in casatie ori al introducerii unei contestatii sau oricarei alte cereri, cheltuielile judiciare sunt suportate de catre persoana careia i s-a respins ori care si-a retras apelul, recursul in casatie, contestatia sau cererea.
Cererea de recuzare are obiectul... cererea de recuzare, si dosarul in care am formulat cererea de recuzare are obiectul plangerea impotriva actelor procurorului cf. art. 340 din CPP, deci n-are nici o legatura...
In plus, n-au de unde sa iasa 500 de lei cheltuieli judiciare decat daca au fost inventati de judecator