Sunt angajat la o firma cu contract de munca pe durata nedeterminata din 1.08.2009.De ceva timp ne intarzie plata salariului fara motivatie Conform CIM datele la care luam banii erau 24 si 10 ale lunii(in 24 avansul lunii in curs iar in 10 luna urmatoare lichidarea )Maine fiind zi de salariu primim mesaje pe telefoanele mobile ca vom primi acel avans in data de 3.05 sau cel tarziu 4.05.Adica dupa mai bine de o saptamina Ce pot face dpdv legal ei nerespectand clauzele contractuale?Mentionez ca sunt agent vanzari in Brasov iar sediul firmei e la Oradea.Eu imi desfasor activitatea in cadrul unui supermarket.Multumesc anticipat
Probleme cu plata salariului la timp au foarete multi agenti economici, inclusiv bugetarii.
Nu cred ca o saptamana de intarziere este un capat de tara, altii nu au mai primit salariile de luni intregi.
Oricum, alta sansa dacat sa asteptati, nu cred ca aveti, pentru ca este greau sa gasesti un loc de munca azi..
Intarzierea este nemotivata pentru dv., patronul sigur are un motiv bine intemeiat.
E mai bine sa asteptati o saptamana dupa salariu, decat luni de zile sau poate mai mult, dupa un alt loc de munca. E bine ca va asigura si va comunica data platii drepturilor salariale... este un gest d e buna credinta totusi..
Si eu spun ca nu prea aveti ce face. O actiune in instanta oricum se poate solutiona in cateva luni bune si asta nu v-ar aduce decat neplaceri la locul de munca. Daca lucrurile se repeta, depuneti o plangere la ITM, iar daca intarzierea platii salariului depaseste o luna atunci puteti introduce si o actiune in pretentii impotriva angajatorului. ;)
Art.79 alin.8 C.mun. prevede ca, salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă.
Demisie fara preaviz.
relli
Ma confrunt cu o dilema. Stiu ca se poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu-si respecta obligatiile. Intrebarea mea este dupa cate zile intarziere ... (vezi toată discuția)