avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neplata salariului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neplata salariului

Buna ziua!
Sotul meu s-a angajat in data de 15.03.2010. La firma respectiva salariul se acorda in zilele de 15 (lichidarea) si 30 (avansul). Urma sa primeasca in data de 15 aprilie lichidarea aferenta lunii martie, bani pe care angajatorul nu i-a virat nici pana in acest moment. Au trecut aproape 2 saptamani si sotul meu nu a primit dreptul salarial care i se cuvenea, mai grav este faptul ca nimeni nu le mai spune nimic referitor la salariu, doar ca nu sunt fonduri pentru plata acestora......Ce demersuri se pot face in acest caz, pt ca vineri, 30 aprilie urmeaza avansul pe luna in curs si deja se strang multe restante la salariu, nu putem sta sa asteptam la nesfarsit ca angajatorul sa faca rost de bani? Stiu ca una dintre solutii ar fi sa mearga la Inspectia muncii si sa faca o sesizare insa mi-e teama ca acest demers nu va avea niciun efect. dumneavoastra ce parere aveti?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: tudorache_alyna , utilizator 16:17, 28 Aprilie 2010
Avand in vedere "criza" cu care se vehiculeaza ca ne confruntam, 2 saptamani de intarziere la salariu este foarte putin. Insa sotul dvs. are posibilitatea sa sesizeze ITM-ul sau sa se adreseze instantei de judecata. Oricare din demersuri il pot duce pe angajator la concluzia ca nu exista intelegere atunci cand societatea respectiva o duce mai greu si e posibil ca sotul sa fie "fortat" sa-si dea demisia!

avocat Radu Stan
Ultima modificare: Miercuri, 28 Aprilie 2010
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
Multumesc!
Mai am de adaugat faptul ca unitatea la care activeaza sotul meu face parte dintr-un holding, iar celelalte societati membre au primit salariile pana acum, numai la unitatea respectiva nu s-au virat...si acum se pune intrebarea, criza este cmva preferentiala?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua.m-am angajat de curand la o noua societate(incepand cu 2 mai 2023)...si fosta societate a platit pe 28 aprilie avansul, insa mai trebuie sa plateasca si pe 15 mai lichidarea?multumesc... popic211 popic211 Buna ziua.M-am angajat de curand la o societate(pe 2 mai 2023)...si fosta societate a platit pe 28 aprilie avansul, insa mai trebuie sa plateasca si pe 15 mai ... (vezi toată discuția)
Salariu carmenali carmenali Buna seara. Saptamana aceasta mi-am dat demisia dupa ce am lucrat o luna de zile. Salariul la firma respective se da sub forma de avans si lichidare, pe data ... (vezi toată discuția)
Falsificare semnatura de salariu RubenTiti RubenTiti Buna seara... Ma confrunt cu o problema... Sotia mea este angajata la o scoala din Bucuresti de aproximativ 1 an si jumatate. Primul salariu l-a luat dupa 3 ... (vezi toată discuția)