avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Falsificare semnatura de salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Falsificare semnatura de salariu

Buna seara... Ma confrunt cu o problema... Sotia mea este angajata la o scoala din Bucuresti de aproximativ 1 an si jumatate. Primul salariu l-a luat dupa 3 luni de activitate si pe toata perioada aceasta a luat salariul cu intarzieri. Am inteles ca scoala respectiva practica dintotdeauna aceasta "strategie", plus ca ficare salariu este impartit in minim 2 patrti,inca nu am inteles regula cu platile.Pana aici ok,poate ca fac asta si alti angajatori. Acum 3 saptamani a fost sunata sa mearga la casierie sa isi ridice a doua parte din salariul pe octombrie 2014. Cand s-a uitat prin fluturasii de salariu precedenti a observat ca nu luase nici prima parte din salariu pe luna octombrie(avansul).A sunat inapoi si a intrebat de ce ii da lichidarea daca inca nu i-a dat avansul si i s-a spus ca asa sunt fondurile momentan si in scurt timp va primi si avansul. In regula.S-a dus,a semnat,a luat a doua parte din salariu pe luna octombrie. Astazi a fost sunata sa mearga la casierie sa ridice prima parte din salariul pe noiembrie,si a vazut ca la avansul pe octombrie era semnat. Practic cineva a semnat in caietul respectiv cu acelasi specimen de semnatura fara ca sa fie predati banii in realitate. Pe deasupra, doamna pe care a sunat-o atunci sa intrebe de ce ii da lichidarea prima data a negat ca ar fi primit vreun apel cu tema aceasta. Mie imi pare a fi un pic de frauda, caz penal. Va rog sa imi spuneti ce demersuri trebuie sa fac in acest sens. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:31, 7 Februarie 2015
mergeti si povestiti la parchet sau politie
Puteti sesiza : ITM-ul , Politia - Serviciul de Investigare a Fraudelor si/sau Parchetul.

Chiar daca ITM-ul va constata "plata salariului " (neavand competenta de a stabili veridicitatea semnaturilor pe statele de salarii) , raspunsul dat de aceasta institutie va poate ajuta in demersurile de la Politie sau Parchet.

De asemenea, puteti promova o actiune in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde s-ar incadra urmatoarea fapta? ContSters75393 ContSters75393 Am avut un topic deschis pentru inselaciune si revin cu alte argumente. Un angajator opreste in mod abuziv salariul fara nici o justificare unui salariat pe o ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca militarui militarui buna ziua! ma numesc M.Ion si am fost angajat al SC Davinci SRL pana in data din acte de 2 noi. 2010.Am efectuat cele 2 sapt. (de dupa depunerea cererii de ... (vezi toată discuția)
Fals de semnatura in acte de catre angajator Catalinaj Catalinaj Sotul a avut o problema la firma unde lucreaza,patronul nu a vrut sa le dea salariul (sotului si unui coleg) si i.a sechestrat in garajul personal(al ... (vezi toată discuția)