avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... conflict de munca
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

conflict de munca

buna ziua! ma numesc M.Ion si am fost angajat al SC Davinci SRL pana in data din acte de 2 noi. 2010.Am efectuat cele 2 sapt. (de dupa depunerea cererii de desfacere a contractului de munca) ,la intelegere cu angajatorul, intro sapt. si pe 26 oct. am terminat activitatea urmand ca drepturile financiare sa-mi fie date pe parcurs (datele de salariu fiind 25 si 10 ale lunii). Plecand pe 26 ale lunii n-am primit nimic. Actele fiind si ele de returnat odata cu banii. Aflu cand fac demersuri de recuperare a banilor in data de 10 noi. ca firma este in insolventa de la inceputul lui octombrie. Primesc pe 15 noi. avansul si peste inca 2 sapt. lichidarea pe luna octombrie insa banii pe concediul neefectuat si cartea de munca nu le-am primit nici la ora actuala. Sefa de personal a firmei imi spune ca a investit bani in marfa si acum asteapta clienti iar asta se intampla de 4 sapt.; ca n-au bani de salarii nici pentru cei care au mai ramas angajati etc. Mentionez ca pe data 5 noi. 2010 am facut cerere la ITM Constanta si asa am aflat ca firma este in insolventa si imediat ce am luat legatura cu lichidatorii am fost sunat sa vin la firma sa-mi ridic salariul pe luna Oct. Ce ma sfatuiti sa fac in continuare pentru a obtine banii de concediu si cartea de munca?
Cel mai recent răspuns: B.E.C. ARION , Consultant fiscal 13:55, 15 Ianuarie 2011
Dupa cite inteleg sc unde ati lucrat se afla in prcedura de reorganizare, deci inca functioneaza. In cazul acesta adminstratorul judiciar numit de instanta este cel care administreaza banii societatii.
Faceti o cerere catre acesta si va veti primi salariul restant.
Carnetul de munca se afla la ITM, unde in baza unei cereri si a deciziei de desfacere a CIM il puteti ridica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata salariala dan.parnavel dan.parnavel buna ziua. am incheiat activitatea la o SC, si nu mi s-a mai platit salariul pe ultima luna de lucru si nici concediul pe anul in curs. mentionez ca am in ... (vezi toată discuția)
Carte de munca Anca Mihart Anca Mihart Am fost angajata la o firma particulara dar la 26 august am hotarat incetarea contractului de munca conform art 55 lit b. In cat timp este obligat angajatorul ... (vezi toată discuția)
Eliberare adeverinte vechime in munca - unde? gabrielle-niki gabrielle-niki Buna ziua! Dupa ce am apelat la mai multe institutii publice nu am gasit nici un raspuns la problema mea. O ruda apropiata a lucrat la 2 firme (lichidate ... (vezi toată discuția)