avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fals de semnatura in acte de catre angajator
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fals de semnatura in acte de catre angajator

Sotul a avut o problema la firma unde lucreaza,patronul nu a vrut sa le dea salariul (sotului si unui coleg) si i.a sechestrat in garajul personal(al patronului de acasa),i.a amenintat cu securea,cu batele, i.a batut. Sotul a fost la ITM sa depuna plangere,de acolo i s.a spus ca nu mai rezulta angajat, ca sotul si.ar fi dat demisia. El nu a semnat nici un act,nici o cerere de demisie, aceasta fiind semnata de catre angajator. Cat timp a lucrat acolo sotul nu a ptimi si nu a semnat nici un act, nici un fluturas de salariu.
Ce se poate face in acest caz, pt semnatura falsa din partea angajatorului? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 18:37, 23 Februarie 2019
In primul rand trebuia sa sesizeze politia urgent, pt lipsire de libertate in mod ilegal, loviri si alte violente, amenintare, si acum fals sub semnatura privata.
Sa mearga la politie sa faca o plangere.
Plangere a facut la politie,si.a scos certificat medico.legal cand a avut loc incidentul iar politia a trimis dosarul la parchet(acum o luna) si inca asteptam sa vedem ce se va intampla. Saptamana aceasta sotul a aflat ca rezulta in acte ca si.ar fi dat el demisia, dar el nu a semnat absolut nimic. Pt fals in acte ce masuri se impun? Trebuie sa faca plangere la parchet, la politie? Care ar fi pasii de urmat? Va multumesc!
Ah, foarte bine ca a facut.
La parchet sau la politie e acelasi lucru.
Eu as fi facut si sesizare la ITM, pe langa plangerea penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Patronul de acum 3 ani mi-a facut denunt mincinos la politie, ca am plecat cu laptop si telefon de serviciu (pe care nu le-am avut niciodata in gestiune) maintrebazi maintrebazi Buna ziua, Poate cineva sa imi spuna daca am vreo solutie la aceasta problema? Dupa 3 ani de cand am incheiat de comun acord raporturile cu o ... (vezi toată discuția)
Exista vre-o infractiune de fals ? cei de facut ? unde si cui ma adresez? dorudoru dorudoru Sunt o femei in varst de 43 ani,Casatorita cu 2 copii mari Am mari probleme s i nu ma decurc Poate vreti sa ma sfatuiti Eu m-am angajat la acest restaurant ... (vezi toată discuția)