avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Soțul meu și un coleg de-al lui au fost închiși ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Soțul meu și un coleg de-al lui au fost închiși într-un garaj, bătuți și amenințați de patron și de fratele acestuia. A făcut plângere la poliția rurală, ar fi de folos să depună și la Parchet?

Buna ziua! Sotul meu este angajat la o firma românească care activează în Germania. Ieri patronul l.a sunat pe el si pe celălalt baiat care era angajat sa se duca la el acasă ca să facă socotelile si sa ii plateasca. Patronul se pregătise împreună cu fratele lui cu,care acestia plecau la munca in Germania in garaj cu securi,bate si dupa ce acestia au venit i.a inchis in garaj si a sărit la ei la bătaie, i.a amenințat cu securea. Sotul meu a scăpat, a sunat la 112 la salvare, pt ca era batut, s.a dus la poliție și a făcut plângere apoi l.a luat salvarea la spital pentru investigații. Luni urmează să își scoata certificat medico legal. Celălalt coleg de munca a fugit si el dar nu a depus plângere la poliție, urma să se duca astazi cu sotul la un avocat sa discute ce este de facut pt ca i.au privat de libertate, i.au inchis in garaj, au sărit la bătaie si i.a amenințat cu securea. Problema este ca acel coleg astazi nu a mai răspuns la telefoane, cred ca a cazut la înțelegere cu patronul. Sotul ce poate sa faca in acest caz? El a de spus plângere la poliție, dar cu politia de aici, din mediul rural nu cred ca se pot face prea multe, mai ales ca patronul s.a si lăudat că da bani si nu se intampla nimic. L.am sfătuit să meargă sa vorbeasca cu un avocat sa faca o plângere penală la parchet, la IML pt ca nu i.au dat ultimul salariu. Sotul era angajat cu carte de muncă, dar nu primea toti banii, doar jumatate din ei. Ce poate rezolva , unde ar trebui sa meargă, cum sa procedeze?Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 6 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Catalinaj , utilizator 13:14, 6 Ianuarie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca politia ă fost sesizată si va avea avocat se vor face cercetări.
Avocatul are dreptul să participe si la audierea celorlalți daca va fi plătit pentru acest lucru.
Dle. Avocat, din prisma celor întâmplate credeti ca se vor lua masuri pentru agresori si in cazul intentării plângerii la ITM, pentru neplata ultimului salariu se va rezolva ceva?Va multumesc!
Pt salariu chiar este indicat sa sesizati ITM.
În penal durează destul de mult.
Dar pentru privare de libertate, sechestru si amenintari se vor lua masuri asupra celor doi? Ce ar putea pati? Mi se pare si este destul de grav ce s.a intamplat, in anul 2019 sa ne jucam chiar asa ca "mafiotii" cu viata unui om sechestru, bataie si amenintari su securea..nici nu vreau sa ma gandesc ce se putea intampla daca nu scapa de acolo si nu suna la 112.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals de semnatura in acte de catre angajator Catalinaj Catalinaj Sotul a avut o problema la firma unde lucreaza,patronul nu a vrut sa le dea salariul (sotului si unui coleg) si i.a sechestrat in garajul personal(al ... (vezi toată discuția)
Buna seara. as dori sa ma indrumati si pe mine cu o treaba serioasa. ... Claudiu Bîgu Claudiu Bîgu Buna seara. As dori sa ma indrmati si pe mine cu o treaba serioasa. Din luna septembrie barbatul meu se certase cu un prieten de al lui si cu varul meu. ... (vezi toată discuția)
Operator telefonie mobila sce76 sce76 Buna ziua.De aprox.4 ani detin un nr.de telefo prepay,Orange.In urma cu 8-9 zile,aflandu.ma in perioada activa a creditului,telefonul n.a mai functionat.Am ... (vezi toată discuția)