Am un credit de nevoie personale fara giranti pt care nu am obtinut reesalonare de la banca si nu mai fac fata sa achit. Nu am bunuri pe numele meu insa sotul are 1/4 mostenire din casa parinteasca si 1/4 este actionar la o firma mica. Se pot executa bunurile sotului?
Nu pot fi executati silit decat debitorul si girantii. Cum sotul dv., din cate inteleg, nu are calitatea de codebitor si nu aveti nici giranti, nici nu ati constituit garantii pentru garantarea returnarii imprumutului bancar, banca se poate indrepta doar impotriva dv., respectiv va infiinta poprire pe veniturile dv. si/sau va executa silit bunurile dv. proprii sau detinute in coproprietate cu sotul dv. sau cu altii. ;)
Sotul nu are nici o obligatie fata de creditorul dvs. Dar, impreuna cu sotul aveti bunurile comune dobandite in timpul casatoriei, deci banca se poate indrepta inspre acestea (jumatatea dvs.) pana la indestularea sumei .
1/4 mostenire din casa parinteasca si 1/4 actiuni, toate ale sotului, nu inseamna bunuri comune.
Iar bunurile mobile din casa puteti dovedi ca provin din mostenirea sotului.
Nici o problema.
Executare silita girant
mmus
Buna ziua,
In anul 2008, sotul meu (actualmente fostul meu sot, intre timp divortand) a contractat un credit si eu l-a girat cu apartamentul. Intre timp el ... (vezi toată discuția)
Intrebare
nicoandrei1978
Buna dimineata,ma numesc Andrei Nicoleta si am si eu cateva intrebari .Eu si sotul meu avem 3 credite,unul de nevoi personale,unul de consum si unul ... (vezi toată discuția)