avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere retrasa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere retrasa

Tralalalala
Ultima modificare: Duminică, 30 Mai 2010
cumy, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 20:05, 23 Aprilie 2010
Depinde de numarul de zile de ingrijiri medicale pe care le aveti.S-ar putea sa fiti chemat in instanta in calitate de martor pentru tulburarea linistii si ordinii publice.In opinia mea procesul nu va ajunge in instanta.
Nu am avut nicio zi de ingrijire medicala, am fost bandajat si atat
In aceasta situatie puteti fi solicitat ,prin citatie, sa depuneti ca martor,pentru a explica cele intamplate.
Nu sunteti foarte explicit atunci cand vorbiti de "incident". Situatia evolutiei anchetei este extrem de dependenta de incadrarea faptei. Din punct de vedere strict juridic, pentru infractiunile pentru care inceperea urmaririi penale se face numai la plangerea prealabila a persoanei vatamate (de ex. infractiunea de lovire sau alte violente/ art.180 C.pen.)., retragerea plangerii si impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Daca insa, spre exemplu, incadrarea faptei ar fi tentativa la infractiunea de omor (174 C.pen.), atunci inceperea urmaririi penale se face independent de retragerea plangerii dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta - impacare sau retragerea plangerii prealabile ContSters119945 ContSters119945 Buna ziua. As vrea sa va cer parerea cu privire la urmatoarea speta. Inculpatul Y, aflat in stare de ebrietate, a intrat peste victima X care se afla in ... (vezi toată discuția)
Bataie sultanoiu ionela sultanoiu ionela daca cineva a dat un pumn lu taicasu, acesta cei poate face? poate sa faca plangere penala ptr vatamare corporala? (vezi toată discuția)
Retragerea plangerii tanase_78 tanase_78 o persoana care a fost injunghiata si a primit 7 zile pe certificatul iml,poate sa-si retraga declaratia impotriva agresorului?daca si-o retrage este cauza ... (vezi toată discuția)