intr-un proces in care s-a cerut de catre partea adversa un expert in constructii si nu le-a convenit expertiza ca pe urma sa ceara reexpertiza aceluiasi expert dar de data asta cu consilier expert; cerand totodata ca unele din punctele date de instanta ca obiective sa fie facute de alt expert deoarece se refereau la anumite instalatii la care cel in constructii nu era avizat ca sa le evalueze si pe acelea....de cate ori mai poate cere acest domn expertize..reexpertize...ba expert pentru una ba pentru alta...poate cere schimbarea expertilor doar pentru ca doreste dansul? ca eu sunt total in ceata. vad ca ajungem cu expertiza impartita "momentan" in 2expertize...deja din mai anu trecut deoarece domnul nu mi-a permis accesul in imobil si deci vreo juma de an nu s-a facut expertiza....??!!!:-/
va rog frumos...chiar asa? tot el cere expertize tot el nu ma lasa ca si parte sa iau..."parte"..la expertize...chiar asa sistem juridic avem?
chiar nu exista nici o piedica pt dansul?
tot el cere expertiza tot el nu lasa sa se faca si cu mine de fata normal! nu pot cere sa decada din dreptul de a mai cere despagubiri? sau de tergiversare? sau....
pe ce baza poate cere schimbarea expertului? doar pentru ca nu-i convine lui rezultatul expertizei?
si daca deja am avut si eu si dansul consilier expert ce mai poate face acum daca nici acum nu ar fi de acord cu rezultatul acesteia?
deja imi pierd orice speranta ca se va termina macar anul acesta.
multa sanatate!
Probabil ca unul din obiectivele impuse de instanta in cadrul acelei expertize a depasit gradul de pregatire al expertului numit, si de aceea s-a solicitat impartirea expertizei pe domenii de pregatire a expertilor.
La orice expertiza solicitata si admisa de instanta, aveti dreptul la un expert asistent, daca aveti banuieli ca s-ar putea intampla ceva necurat.
In legatura cu raportul de expertiza, oricare parte poate formula obiectiuni la raport, iar instanta hotaraste daca sunt sau nu intemeiate.
Expertul se deplaseaza la fata locului, dupa ce in prealabil a convocat partile , indicand data si ora. Are aceasta obligatie, altfel... poate fi sanctionat de instanta sau i se pune in vedere sa reia demersul, de la conmvocarea partilor. Dupa o expertiza efectuata de un expert, se poate cere efectuarea unei contraexpertize (efectuata de 3 experti). Daca un obiectiv al expertizei presupune o anumita specialitate, se poate cere unui expert autorizat , raspunsul la acel obiectiv.