avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... abuz al autoritatilor statului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

abuz al autoritatilor statului

Buna ziua, in localitatea noastra s-au spart transformatoarele de pe canalul de irigatie si s-a furat uleiul de la acestea, in urma cu o saptamana iar astazi la ora 06.00 dim ne-am trezit in ograda cu 6 politisti si un procuror cu autorizatie de perchezitie. In urma controlului de perchezitie s-a incheiat un proces verbal in care s-a specificat ca nu s-au gasit bunuri sau valori a caror provenienta nu a putut fi justificata. Pana aici toate bune si frumoase insa dupa ce s-a incheiat procesul verbal sotul(pe numele lui era autorizatia de perchezitie) a fost luat de politie si dus la postul din comuna pentru a da declaratii, insa in momentul in care a ajuns la postul de politie, dupa ce a inceput sa dea declaratia, comandantul politiei Insuratei, Jud Braila, a decis fara nici o explicatie sa il duca la audieri in com Baraganul, Jud Braila, fara a-l anunta in prealabil ca va parasi localitatea. Precizez ca a plecat in adidasi de camp, cu o bluza cu un buzunar rupt si fara bani la el si dus la Baraganul. Dupa ce i s-a luat declaratii si s-a confruntat declaratia lui si a alibiului i s-a dat drumul sa plece insa in momentul in care le-a cerut sa il aduca la domiciliu de unde de altfel il luasera fara nici un ban in buzunar cei de la politie au motivat ca nu il pot duce la domiciliu deoarece nu au benzina. In acest moment sotul le-a spus ca el nu are bani pentru a plati transportul pana la domiciliu si nici tinuta nu ii prea dadea credibilitate. Ceea ce ma intereseaza este daca aveau dreptul politistii sa il abandoneze pur si simplu , sa il duca la audieri in alta localitate fara a-i aduce la cunostinta acest lucru, daca aveau dreptul sa vina cu trei masini de politie si in numar de 5 persoane si un pazic local in calitate de martor si daca aveau dreptul sa faca toata tevatura aceasta cu plimbarea sotului din localitatea de domiciliu in alta localitate.
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:30, 24 Aprilie 2010
Politistii au procedat corect si legal,doar din punct de vedere moral comportarea acestora are hibe.
Nimic ,din cele relatate de dvs.,nu este ilegal.
In nicio lege nu scrie ca banuitul trebuie dus acasa de politie,dupa terminarea cercetarilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt calificat ADRIAN CHELARU ADRIAN CHELARU Buna seara tuturor ! Am un prieten care a pus telefonul mobil pe tejgheaua unei consignatii, a scos bani din buzunar a cumparat ceva si cand sa-si i-a ... (vezi toată discuția)
Parte civila in procesul penal - avantaje si dezavantaje belciu_radu belciu_radu Voi incerca sa scriu la obiect. Am fost perchezitionat de DIICOT pe motivul incalcarii art. 48 din legea 161/2003. In urma perchezitiei mi-au fost ridicate ... (vezi toată discuția)
Fratele meu in varsta de 17 ani este acuzat ptr un furt la care nu a luat parte sandrucristian sandrucristian vreau sa fac o reclamatie agentilor de politie ce se ocupa de cazul acesta. este corect ca un minor sa fie luat la sediu politiei fara mandat de retinere sau ... (vezi toată discuția)