avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie Crestere Copil pana la varsta de 2 ani
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie Crestere Copil pana la varsta de 2 ani

Buna seara,

Ma numesc Alina si am o fetita in varsta de un an si cinci luni.
Cand fetita mea a implinit 11 luni am reinceput serviciul, renuntand la indemnizatie, vreau sa mentionez ca acest serviciu este altul de cel de la care am intrat in crestere de copil. Acum lucrez de 6 luni la aceasta firma, iar din cauza stresului si a multor ore suplimentare doresc sa depun o cerere pentru suspendarea contractului de munca pana cand fetita va implini 2 ani si totodata sa beneficiez de indemnizatia pentru crestre copil.
As dori sa stiu daca exista vreun preaviz in acest caz sau cum se procedeaza, scriu cererea si nu ma mai prezint la servici? Cum trebuie sa procedez?

Va multumesc
Alina
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:11, 24 Aprilie 2010
In cazul suspenadrii contractului de munca nu exista preaviz. Fateti cerere si o sa vi se suspende contractul de munca.
Multumesc mult pentru raspuns, acest lucru insemnand ca eu ma duc luni cu cererea si nu mai stau la servici?
Precizez ca joi si vineri am fost in concediu medical, cu ce data trebuie sa cer suspendarea, cu data de sambata sau de luni?

Alina
1. Fiind vorba de o cerere ea trebuie aprobata de angajator.
2. In cazul CCC este o formalitate dar totusi trebuie sa vorbiti cu angajatorul inainte, sa picati de acord, sa aiba si el timp sa gaseasca un inlocuitor.
3. Este bine sa pastrati o relatie buna cu angajatorul, totusi.
Tocmai asta este problema ca relatia s a racit si m-ar fi interesat care este procedura din punct de vedere legal in ceea ce priveste suspendarea.
Faceti o cerere de acordare a concediului pentru cresterea copilului, la care atasati copie certificat nastere copil.
Dupa care, angajatorul va emite o decziie de suspendare a c.i.m. in baza art.51 lit.a C.mun.

Alte discuții în legătură

Poate scapa de disponibilizare daca intra in concediu de crestere si ingrijire copil? Gabriella83 Gabriella83 Suntem disperati!!!Avem doi copii,rata la casa iar sotul urmeaza sa fie disponibilizat fara drept de a da examen.Eu sunt in concediu de crestere si ... (vezi toată discuția)
Resurse umane rynky rynky Poate angajatorul sa nu imi aprobe cererea de a intra in concediu de crestere copil? (vezi toată discuția)
Cerere concediu crestere copil in varsta de pana la 2 ani mruazl@yahoo.com mruazl@yahoo.com buna ziua, as avea o intrebare: dupa terminarea concediului de sarcina si lauzie salariata a depus o cerere pentru concediu crestere copil. Angajatorul poate ... (vezi toată discuția)