avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poate scapa de disponibilizare daca intra in concediu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poate scapa de disponibilizare daca intra in concediu de crestere si ingrijire copil?

Suntem disperati!!!Avem doi copii,rata la casa iar sotul urmeaza sa fie disponibilizat fara drept de a da examen.Eu sunt in concediu de crestere si ingrijire copil ,care are 1 an si 3 luni. Intrebarile sunt:
1.Va putea sa intre tatal in concediu de crestere si ingrijire copil?Conform caror legi?
2.Daca va fi in concediu de crestere si ingrijire copil ,va fi protejat?Cum ,cat si conform caror legii?
Mentionez ca fetita va face 2 ani pe 16 aprilie 2012.
Cel mai recent răspuns: Gabriella83 , utilizator 17:49, 3 Iulie 2011
1. Tatal va putea intra in CCC .. intrucat copilul are ca data de nastere o data anterioara datei de 01.01.2011, tatalui ii sunt inicdente dispozitiile OUG nr.148/2005.

2. Pe durata CCC nu poate fi concediat decat in situatia in care concedierea intervina ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii.
Multumesc mult pentru rapiditatea raspunsului!Dar mai am o intrebare,daca ma puteti ajuta:
Care ar fi demersurile pe care ar trebui sa le facem pentru a face aceasta schimbare,nu avem mult timp la dispozitie,2 zile pana la preaviz.
Multumesc anticipat!
Cerere de acordare a CCC catre angajator si apoi depunerea dosarului la AJPS.
Trebuie facuta cerere si la angajatorul meu,de suspendare a concediului de crestere si ingrijire copil?
Cat dureaza aceasta formalitate?daca este necesara
Daca cererea de suspendare a concediului meu nu se aproba,poate intra in ccc si in perioada de preaviz sau dupa ce se termina aceasta?
La angajatorul dvs trebuie sa faceti cerere de revenire la munca .... cererea se poate formula si in perioada de preaviz.

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate dupa cateva luni de la nastere marla1 marla1 buna seara, am nascut in 11 martie 2011, fara sa imi fi luat zilele acelea de concediu prenatal la care as fi avut dreptul (nu sunt prea documentata cu ... (vezi toată discuția)
Ccc pentru tatal copilului htctunat htctunat Buna ziua. Sotia mea este in concediu de maternitate din decembrie 2009. Doreste sa se intoarca la servici acum si eu vreau sa intru in concediu de ... (vezi toată discuția)
Probleme demisie marianams70 marianams70 sunt in concediu de cresterea copilului pana in iulie si miam depus la firma acum o saptamana demisia scrisa de mana ca dupa terminarea concediului nu ma mai ... (vezi toată discuția)