buna ziua,
as avea o intrebare: dupa terminarea concediului de sarcina si lauzie salariata a depus o cerere pentru concediu crestere copil.
Angajatorul poate sa nu fie de acord cu aceasta cerere? sau poate sa aprobe ca salariata sa efectueze concediu crestere copil cu o alta data ?
Angajatorul nu poate sa nu fie de acord cu cererea dvs. de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani si nici cu stabilirea unei alte date.
1. OUG 148/2005 spune:
Art.8...
(2) Concediul pentru cresterea copilului se acorda, la cerere, de catre persoanele juridice sau fizice, denumite angajatori, la care isi desfasoara activitatea persoanele prevazute la art. 5 alin. (1) si (2).
2. Acordul angajatorului este mai mult formal iar cererea salariatului in cauza este un document scris in baza caruia angajatorul suspenda CIM al salariatului respectiv, la initiativa acestuia (art.51(1), lit.a) din Codul muncii).
3. Cererea se face pentru a intra in CCC pana copilul implineste 2 ani sau pana la o data, mai devreme, pe care o doreste salariatul. Angajatorul poate refuza o eventuala cerere a salariatului de a reveni mai repede din CCC.
Prenatal
mihaela-ciolea
Buna seara!Am si eu o intrebare.Ce se intampla daca depasesc cele 42 de zile de lauzie?Adica doctora mea a gresit calculul,mi-a zis ca voi naste pe 12-14 ... (vezi toată discuția)