avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cerere concediu crestere copil in varsta de pana la 2 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cerere concediu crestere copil in varsta de pana la 2 ani

buna ziua,
as avea o intrebare: dupa terminarea concediului de sarcina si lauzie salariata a depus o cerere pentru concediu crestere copil.
Angajatorul poate sa nu fie de acord cu aceasta cerere? sau poate sa aprobe ca salariata sa efectueze concediu crestere copil cu o alta data ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:42, 26 August 2010
Angajatorul nu poate sa nu fie de acord cu cererea dvs. de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani si nici cu stabilirea unei alte date.
Ultima modificare: Joi, 26 August 2010
Rodica Ciolca, Consultant resurse umane
1. OUG 148/2005 spune:
Art.8...
(2) Concediul pentru cresterea copilului se acorda, la cerere, de catre persoanele juridice sau fizice, denumite angajatori, la care isi desfasoara activitatea persoanele prevazute la art. 5 alin. (1) si (2).

2. Acordul angajatorului este mai mult formal iar cererea salariatului in cauza este un document scris in baza caruia angajatorul suspenda CIM al salariatului respectiv, la initiativa acestuia (art.51(1), lit.a) din Codul muncii).
3. Cererea se face pentru a intra in CCC pana copilul implineste 2 ani sau pana la o data, mai devreme, pe care o doreste salariatul. Angajatorul poate refuza o eventuala cerere a salariatului de a reveni mai repede din CCC.
Ultima modificare: Joi, 26 August 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil pana la varsta de 2 ani ContSters142338 ContSters142338 Buna seara, Ma numesc Alina si am o fetita in varsta de un an si cinci luni. Cand fetita mea a implinit 11 luni am reinceput serviciul, renuntand la ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil si operarea in revisal elena6ro elena6ro Buna ziua, Avem o salariata care va naste in ianuarie 2015 si la sfarsitul lunii octombrie ar trebui sa intre in concediu prenatal (84 zile). Restul de 42 de ... (vezi toată discuția)
Prenatal mihaela-ciolea mihaela-ciolea Buna seara!Am si eu o intrebare.Ce se intampla daca depasesc cele 42 de zile de lauzie?Adica doctora mea a gresit calculul,mi-a zis ca voi naste pe 12-14 ... (vezi toată discuția)