avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... resurse umane
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

resurse umane

Poate angajatorul sa nu imi aprobe cererea de a intra in concediu de crestere copil?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:14, 5 Octombrie 2010
rynky a scris:

Poate angajatorul sa nu imi aprobe cererea de a intra in concediu de crestere copil?

Daca este indeplinit stagiul de cotizare de 12 luni inaintea nasterii, angajatorul nu are cum sa nu aprobe intrarea in cic.
1. OUG 148/2005 spune:
Art.8...
(2) Concediul pentru cresterea copilului se acorda, la cerere, de catre persoanele juridice sau fizice, denumite angajatori, la care isi desfasoara activitatea persoanele prevazute la art. 5 alin. (1) si (2).
2. Asadar legea spune ca se acorda, nu zice se aproba, de catre angajator.
3. De fapt dvs. trebuie sa faceti cerere pentru suspendarea CIM pe perioada CCC pana la 2 ani. La cerere anexati certificatul de nastere a copilului.
4. Aceasta cerere este doar o formalitate ceruta de lege, ca dovada ca ati suspendat activitatea aducatoare de venituri impozabile.
5. Daca aveti probleme cu cererea de intrare in CCC sesizati imediat ITM.
rynky a scris:

Sunt rare cazurile in care un angajator nu va aproba cererea de intrare in CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere concediu crestere copil in varsta de pana la 2 ani mruazl@yahoo.com mruazl@yahoo.com buna ziua, as avea o intrebare: dupa terminarea concediului de sarcina si lauzie salariata a depus o cerere pentru concediu crestere copil. Angajatorul poate ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil criti criti salut am si eu o intrebare: sotia mea este in concediu de crestere copil incepand cu data 30.12.2010 si acum vreau sa intru eu din octombrie 2011 in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pana la varsta de 2 ani ContSters142338 ContSters142338 Buna seara, Ma numesc Alina si am o fetita in varsta de un an si cinci luni. Cand fetita mea a implinit 11 luni am reinceput serviciul, renuntand la ... (vezi toată discuția)