avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenintata de un politist
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenintata de un politist

Nu mai inteleg nimic eu am depus o plangere la sectia de politie unde apartine politistul atat.Politia a inaintat plangerea in tribunal am fost citata ca parte vatamata in dosarul cu art.193 C.cp.Nu m-am prezentat deoarece sunt plecata din tara.Am inteles ca nu sunt obligata sa ma prezint.Acuma procuroarea a trimis acasa politia cu mandat de aducere la tribunal.Ce sa fac eu sunt plecata din tara si nu pot veni? Eu nu am depus plangere la tribunal doar la sectia unde apartine politistu care ma amenintat.Nu stiu ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: KATYY , utilizator 20:25, 24 Aprilie 2010
pt amenintare... probabil ca i s-a facut dosar penal.
ar fi fost bine sa va angajati un avocat, ca sa se ocupe de tot dosarul cat timp sunteti dvs plecata, pana la finalizarea problemei.

av.m.vasilescu
Avocatul nu va poate ajuta daca nu va prezentati.
Raspunsul de mai sus este eronat.
Daca instanta considera ca trebuie sa va audieze inseamna ca are motive temeinice.
Sfatul meu este sa va prezentati la proces.Daca nu va prezentati nici avocatul nu va poate ajuta.

avocat Claudiu Lascoschi
problema este cum te-a amenintat
- politistul era sau nu era in timpul serviciului, misiune..
cu ce te-amenintat...
-verbal?
-fizic cu arma din dotare...?...sunt mai multe tipuri de incadrari ale faptei de amenintare in codul penal....
daca atiinceput un razboi este musai sa il terminati , si in acest caz sunt 2 rezolvari,nici una intermediara :
-polisistul este vinovat-asa cum va crede si va sustine procurorul in instanta ,deci a dat rezolutia de incepere a urmariri penale - deci instanta decide cine este vinovat
-politistul nu este vinovat si procurarul da neinceperea urmaririi penale, deci nu se ajunge din partea politiei sau a parchetului la tribunal
ce ati scris in plangere... sau ati vrut sa aratati ca aveti ..."muschi"?
poate ca politistul a fost pedepsit dpdv.administrativ , suspendat din cauza plangerii dumneavoastra...?
imi este greu deinteles ca doar la 1 singura plangere procurorul a inaintat plangerea catre tribunal , sigur- dumneavoastra ati omis in mod deliberat - s-a efectuat cercetare de care alti politisti de la cercetari penale , s-au luat declaratii de la martorii pe care i-ati numit in plangere si care au vazut, partiucipat saustiau deincidentul cu politistul ...,asaca nu va mai plneti de mila ....
CAPUL FACE, CAPUL TRAGE
daca nu va prezentati este posibil sa se inceapa cu plata unei amenzi usturatoare data de catre instanta , si mandat de aducere... si daca totusi nu va prezentati o sa fiti dat urmaril local, general , interpol ... si este FOARTE GRAV , nu o sa mai puteti plimba ... prin starinatate , muncii legal, sunteti un FUGAR ....
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Avocatul nu va poate ajuta daca nu va prezentati.
Raspunsul de mai sus este eronat.
Daca instanta considera ca trebuie sa va audieze inseamna ca are motive temeinice.
Sfatul meu este sa va prezentati la proces.Daca nu va prezentati nici avocatul nu va poate ajuta.

avocat Claudiu Lascoschi

raspunsul dumneata este eronat si in primul rand nu aveti dvs capacitatea de a cantari "greutatea" unui raspuns.

doamna a explicat clar ca nu se poate prezenta si asta este...e la munca femeia, ce poate sa faca. evident ca avocatul nu poate da o declaratie in locul dumneai dar una este judecatorul sa vada ca nu se prezinta nimeni din partea ei si alta este situatia cand judecatorul vb cu avocatul dumeaei. cu aceasta ocazie judecatorul poate sa constate ca dvs doamna, ati facut tot ce v-a stat in putinta sa fiti reprezentata la acel proces chiar daca dvs nu puteti personal sa va prezentati.

avocatul va este esential, este o punte de comunicare dintre dvs si instanta. va informeaza exact despre ce este vorba in proces si informeaza instanta despre situatia dvs.

dle. Lascoschi, nu e cazul sa ma atacati pt ce v-am scris in acel topic...hai nu va comportati ca un bebe.

av.m.vasilescu
Indiferent cu avocat sau nu, fiind mandat de aducere se lasa cu amenda pentru neprezentare.

Alte discuții în legătură

Ce pedeapsa ar putea sa primeasca? KATYY KATYY Citat la parchet in dosarul penal cu art.193 infractiune cu amenintare un politist primeste vreo pedeapsa sau nu?Mentionez ca eu nu am putut sa fiu prezenta ... (vezi toată discuția)
Retragerea plangerii pt lovire = anularea sanctiunii administrative? islagall islagall Daca persoana vatamata isi retrage plangerea depusa la sectia de politie ,mai exista posibilitatea sa fiu sanctionat printr-o amenda administrativa ? ... (vezi toată discuția)
Procuror sef versus politist de caz. prioritate cine? Diamandi Diamandi Sunt parte (martorul reclamantului) intr-un caz cu doi samsari de masini. Am primit instiintare de la Parchet, de la Prim Procuror ca plangerea penala a fost ... (vezi toată discuția)