avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum pot detine holul comun si implicit casa scarii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum pot detine holul comun si implicit casa scarii comune in exclusivitate?

buna seara!

azi mai auzii una si vreau neaparat sa ma lamuresc!
este vorba despre o casa care are 3 proprietari si chiriasi ai celor care au revendicat anumite parti din casa. problema se pune astfel: casa mai are un etaj, la fiecare extrema se afla cate o scara de acces deci 2scari, sa zicem la un pol al imobilului la etaj se afla un proprietar, la parter cu el altul deci scara o au in comun doar ca cel de jos nu are de urca; la celalt pol ma aflu eu cu o camera sus si una jos, deci...nevoie de scara nu am decat eu pt partea mea de pe colt si domnul pe partea cealalta, acum daca sunt 2scari si 2proprietari la etaj se poate sa cer sa detin in exclusivitate holul din fata camerei mele si casa scarii? daca da unde as putea face acest lucru? cum si daca nu de ce nu?

hai ca asta chiar m-a pus pe ganduri:hm:
va multumesc...inca o data...a nu stu cat-a oara!!!=D>
Cel mai recent răspuns: hopeless1 , utilizator 23:02, 23 Aprilie 2010
Proprietatea comuna nu poate fi apropriata de aceea e comuna!
Puteti semna insa un act cu celilalti prin care va cedeaza acesta parte.
Nu am inteles, sunteti proprietari sau chiriasi?
Dv. ce calitate aveti, este important.
imobilul avand mai multe incaperi/camere practic proprietari sunt doar 3 printre care si eu, iar restul chiriasi.
dar la etaj doar eu si un alt domn suntem proprietari doar ca dansul nu mi-ar semna in ruptul capului pt acel hol comun sau casa scarii doar pt ca nu vrea, vrea sa se razbune ca am castigat eu acolo; celalalt proprietar poate ar semna ca oricum la etaj nu are ce face, deaceea fiind 2scari ma gandeam ca as putea cere ca cea pe care urc efectiv la mine si numai la mine sa o pot detine cumva in proprietate exclusiva ca sa nu mai dindireasca omu asta pe la mine pe la geam:P
va multumesc!
Daca scara respectiva deserveste numai la accesul in camera dv., putand fi considerat apartament cu o o camera la alt nivel, poate fi scos din circuitul comun si considerat in exclusivitatea dv.
Dar asta inseamna o actiune in instanta si o expertiza care sa dovedeasca acest lucri.
ipiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!
deci este o sansa.
si ce ar trebui sa fac? ce ar trebui sa cer? impotriva cui? exista vreo lege in acest sens? si imi trebuie neaparat un avocat?
pentru treaba asta vor trebui interogati si ceilalti proprietari sau numai expertiza ar fi de ajuns?

:))=D>;)
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Aprilie 2010
hopeless1, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In urma succesiunii după părinți am o cotă parte de 37.5%din ... vd448484@gmail.com vd448484@gmail.com In urma succesiunii după părinți am o cotă parte de 37.5%din casa părintească. Dacă nu sunt de acord cu suma propusă drept sulta aș putea sa cer ... (vezi toată discuția)
Locuiesc intr-un apartament situat la etajul 4 intr-o scara de ... Victor Ispas Victor Ispas Locuiesc intr-un apartament situat la etajul 4 intr-o scara de bloc . La etajele 1-4 sunt cate 3 apartamente si cate un balcon pe casa scarii La parter sunt ... (vezi toată discuția)
Se mai poate in faza executarii silite? hopeless1 hopeless1 buna ziua! am un proces pentru o evacuare unde s-au cerut si bani printr-o cerere reconventionala. problema este ca si atunci cand se va finaliza, ... (vezi toată discuția)