am un proces pentru o evacuare unde s-au cerut si bani printr-o cerere reconventionala.
problema este ca si atunci cand se va finaliza, evacuarea se va face din 2camere dintr-un imobil mai mare din care o camera e la etaj iar la aceasta camera accesul se va face doar prin proprietatea celui pe care-l evacuez (deoarece si dansul are in proprietate o alta parte din acest imobil), dar dansul deoarece a daramat scara mea de la parter la etaj si executorul cand va veni va trebui sa aibe acces la camera de la etaj. acum contravaloarea scarii care urmeaza a fi refacuta nu s-a mai putut cere in inastanta dat fiind ca expertiza s-a facut si eu nu am avut obiectiuni la ea insa...mi s-a spus ca se poate cere in faza executarii evacuarii. ESTE ADEVARAT? adica se mai poate cere la sfarsit ca ori s o puna cel care a daramat-o ori sa o pun eu pe cheltuiala domnilor pe care-i evacuez?
imi vine greu sa mai cred ca se mai poate cere asa ceva daca nu s-a cerut deja pe fond la expertiza.
tocmai ca avocatul mi-a zis treaba asta. a spus ca se pot determina (costurile cu refacerea scarii de acces) si in faza executarii silite. aici mi s-a parut straniu mai ales ca se reface expertiza si se mai putea cere si acest lucru, nu? dar mi-a spus ca nu mai putea cere din moment ce am zis ca nu avem nici o obiectie la raportul de expertiza. tocmai deaceea am fost tare curioasa sa va intreb si pe dvs. daca chiar asa e sau nu ca in ultima vreme parca nu mai am pe nimeni de partea mea.
al meu ca cu avocatul lor nu am vb practic niciodata. ca d-aia mi s-a cam parut absurd ca multe altele in acest proces dar ma rog...sa nu devin paranoica acum. asa a spus avocatul meu ca pentru a nu mai lungi procesul prin obiectiuni si ca i s-a luat si lui de procesul meu a zis vis-a-vis de expertiza d-lui expert ca nu avem obiectiuni ci doar o critica si anume ca nu s-a calculat costul scarii dar ca acesta se poate determina si in faza executarii silite si cand am intrebat a zis ca atunci dupa ce se va termina cu expertiza va cere si contravaloarea scarii odata cu executarea silita. dar acum miercuri am avut alt termen in care i-am cerut sa rementioneze si scara pt ca este intr-adevar o problema si va ramane si mi-a zis ca nu poate ca nu am formulat obiectiuni; dar ma intreb oare cum partea adversa a tot venit cu cereri chiar si dupa expertiza si mereu li s-au acceptat ca..."intemeiate" si nu au o chitanta la dosar, una macar sa reiasa 10lei.....:O
in fine
eu ce sa mai fac acum?pot eu sa depun cerere la dosar in privinta acelei scari? sau nu mai e nimic de facut? si oricum ca sa mai fac iar proces pt o scara mai bine...lipsa. plus ca acum se reface expertiza si mi s-a dat termen abia in mai ca sa fie toate expertizele gata-probabil.
scara asta m-a nenorocit pe mine inca din 2007.