avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită se mai poate in faza executarii silite?
Discuție deschisă în Executare silită

se mai poate in faza executarii silite?

buna ziua!

am un proces pentru o evacuare unde s-au cerut si bani printr-o cerere reconventionala.
problema este ca si atunci cand se va finaliza, evacuarea se va face din 2camere dintr-un imobil mai mare din care o camera e la etaj iar la aceasta camera accesul se va face doar prin proprietatea celui pe care-l evacuez (deoarece si dansul are in proprietate o alta parte din acest imobil), dar dansul deoarece a daramat scara mea de la parter la etaj si executorul cand va veni va trebui sa aibe acces la camera de la etaj. acum contravaloarea scarii care urmeaza a fi refacuta nu s-a mai putut cere in inastanta dat fiind ca expertiza s-a facut si eu nu am avut obiectiuni la ea insa...mi s-a spus ca se poate cere in faza executarii evacuarii. ESTE ADEVARAT? adica se mai poate cere la sfarsit ca ori s o puna cel care a daramat-o ori sa o pun eu pe cheltuiala domnilor pe care-i evacuez?
imi vine greu sa mai cred ca se mai poate cere asa ceva daca nu s-a cerut deja pe fond la expertiza.

va multumesc din suflet!
Ultima modificare: Joi, 25 Martie 2010
hopeless1, utilizator
Cel mai recent răspuns: hopeless1 , utilizator 19:43, 25 Martie 2010
Incercati sa platiti un avocat care sa studieze dosarul.
Trebuie stiut exact despre ce este vorba.
Nu se poate ce ziceti.
tocmai ca avocatul mi-a zis treaba asta. a spus ca se pot determina (costurile cu refacerea scarii de acces) si in faza executarii silite. aici mi s-a parut straniu mai ales ca se reface expertiza si se mai putea cere si acest lucru, nu? dar mi-a spus ca nu mai putea cere din moment ce am zis ca nu avem nici o obiectie la raportul de expertiza. tocmai deaceea am fost tare curioasa sa va intreb si pe dvs. daca chiar asa e sau nu ca in ultima vreme parca nu mai am pe nimeni de partea mea.

va multumesc!
Nu se poate in faza executarii silite.
Avocatul dvs. a zis sau avocatul partii adverse?
al meu ca cu avocatul lor nu am vb practic niciodata. ca d-aia mi s-a cam parut absurd ca multe altele in acest proces dar ma rog...sa nu devin paranoica acum. asa a spus avocatul meu ca pentru a nu mai lungi procesul prin obiectiuni si ca i s-a luat si lui de procesul meu a zis vis-a-vis de expertiza d-lui expert ca nu avem obiectiuni ci doar o critica si anume ca nu s-a calculat costul scarii dar ca acesta se poate determina si in faza executarii silite si cand am intrebat a zis ca atunci dupa ce se va termina cu expertiza va cere si contravaloarea scarii odata cu executarea silita. dar acum miercuri am avut alt termen in care i-am cerut sa rementioneze si scara pt ca este intr-adevar o problema si va ramane si mi-a zis ca nu poate ca nu am formulat obiectiuni; dar ma intreb oare cum partea adversa a tot venit cu cereri chiar si dupa expertiza si mereu li s-au acceptat ca..."intemeiate" si nu au o chitanta la dosar, una macar sa reiasa 10lei.....:O
in fine
eu ce sa mai fac acum?pot eu sa depun cerere la dosar in privinta acelei scari? sau nu mai e nimic de facut? si oricum ca sa mai fac iar proces pt o scara mai bine...lipsa. plus ca acum se reface expertiza si mi s-a dat termen abia in mai ca sa fie toate expertizele gata-probabil.
scara asta m-a nenorocit pe mine inca din 2007.

eu va multumesc foarte mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu paratul la efectuarea expertizei. hopeless1 hopeless1 castigand in instanta un imobil def. si irev. si pt ca de buna voie domnii nu au vrut si nu doresc sa paraseasca imobilul a trebuit sa fac alt proces de ... (vezi toată discuția)
Raspuns obiectiuni - citare parti? anniela anniela Buna ziua domnilor experti! Intr-un proces de partaj s-au depus obiectiuni admise de instanta si ca atare s-a solicitat expertului raspuns. Expertiza a ... (vezi toată discuția)
Noul proprietar mai trebuie sa dea socoteala? exista legi in acest sens? hopeless1 hopeless1 __unchiul meu a avut 2camere intr-o casa nationalizata. __a promis prin antecontract cuiva ca va vinde aceste camere si a dat acelei persoane si procura sa ... (vezi toată discuția)