__unchiul meu a avut 2camere intr-o casa nationalizata.
__a promis prin antecontract cuiva ca va vinde aceste camere si a dat acelei persoane si procura sa administreze si sa faca ce vrea cu acele camere dand totodata si posesia camerelor acelei persoane.
__cand a venit timpul sa se perfecteze actele nu s-au mai inteles la bani si unchiul meu a platit ce scria in contract ca penalitate si a ramas pe mai departe proprietar dar domnul caruia i le daduse a refuzat sa paraseasca cele doua camere.
__eu impreuna cu unchiul meu i-am intentat proces de EVACUARE care dupa mai bine de 3ani inastanta hotaraste sa nu-i evacueze pe considerentul ca nu s-a avut cu dansii un contract efectiv de inchiriere si deci ca trebuie sa recurgem la revendicare.
__intre timp unchiul meu mi-a donat mie ca tot ma ocupasem eu de toate actele, platile si toate cele el fiind mai in varsta si stand mai departe de oras.
__acum eu la randul meu ca sa pot intra in posesia imobilului am inceput un proces de REVENDICARE de aceasta data din moment ce cu evacuarea n-a mers si in afara de cele doua amintite altceva nu exista ca sa poti intra ca proprietar efectiv in casa.
__acum dansii imi cer mie iara bani pe ce considera dansii ca au facut acelor doua camere dar cum in procesul de evacuare instanta a considerat ca prescrise aceste pretentii materiale, ei mi le mai pot imputa mie? noul proprietar?
__pana la urma s-au judecat cu unchiul meu si au pierdut aceste pretentii, de ce mi se mai cer iarasi mie in noul proces? nu eu le-am dat procura si nu eu trebuie sa le platesc ceva din ce au facut dansii la imobil, nu?
__cum ma apar eu impotriva acestei cereri a lor? exista legi cu privire la acest aspect? ce treaba mai au cu mine? sa se indrepte asupra celui cu care au afcut acte nu cu mine.
sau ma insel?
Astfel de procese sunt complexe, din aceasta cauza nu se pot de sfaturi detailate pe un forum, fara consultarea dosarului.
Totusi, fata de pretentiile adversarilor dvs, le puteti contracara atat cu autoritatea de lucru judecat - inteleg ca au facut cerere reconventionala pe evacuare si instanta a constatat prescriptia dreptului lor, cat si introducand o actiune pentru a le cere daune pentru folosul nerealizat de dvs.
Repet, opinia mea nu este decat analiza superficiala, cauza dvs trebuie analizata aprofundat.
__da...in mare cam asa stau lucrurile. eu le-am cerut pentru lipsa de folosinta dar de cand am incheiat actul de donatie cu unchiul ca nu pot sa cer si dinaite de data donarii, nu? atunci ei mie cum pot sa-mi ceara ceva ce trebuia sa ceara si au cerut unchiului meu pe considerentul ca eu sunt acum noul proprietar si eu trebuie sa platesc??
__si ce fac daca judecatorul nu tine seama de hotararea celuilalt proces ca intrand sub autoritatea lucrului judecat? cui pot sa ma adresez? caci dupa cate am vazut li s-a incuviintat cererea reconventionala.
va multumesc mult de tot pentru raspunsuri!
ps. doresc sa cam am idee asa in mai multe directii ca deja m-am plictisit la cate procese am avut cu ei ca am devenit eu "detective" in locul..cui trebuie de fapt.#-o
1. In ceea ce priveste autoritatea de lucru judecat: este sarcina dvs sa o invocati si sa o demonstrati aducând hotararea judecatoreasca respectiva;
2. Lipsa de folosinta nu o puteti cere decat pe perioada cand dvs sunteti proprietar, este si normal, deoarece nu puteti solicita daune pentru un prejudiciu adus altuia.
___cum nici ei nu pot cere altuia ce au facut la imobil pe cand era al altcuiva si acela daduse procura si toate cele, nu?
___dar nu exista nimic in lege care sa spuna ceva de noul proprietar in legatura cu cererea de daune de catre altii?
___doream sa scriu ca asa cum nu pot cere nici eu inainte de data donarii ei cum pot cere mie cu care nu au nicio treaba contravaloarea lucrarilor aduse imobilului pe cand era al unchiului meu? si daca unchiul meu dadadea la altcineva nu neaparat mie ca-i sunt nepoata? acela raspundea? nu exista un final??
___si chiar nu exista legi in aceasta privinta?