avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... noul proprietar mai trebuie sa dea socoteala? exista ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

noul proprietar mai trebuie sa dea socoteala? exista legi in acest sens?

__unchiul meu a avut 2camere intr-o casa nationalizata.
__a promis prin antecontract cuiva ca va vinde aceste camere si a dat acelei persoane si procura sa administreze si sa faca ce vrea cu acele camere dand totodata si posesia camerelor acelei persoane.
__cand a venit timpul sa se perfecteze actele nu s-au mai inteles la bani si unchiul meu a platit ce scria in contract ca penalitate si a ramas pe mai departe proprietar dar domnul caruia i le daduse a refuzat sa paraseasca cele doua camere.
__eu impreuna cu unchiul meu i-am intentat proces de EVACUARE care dupa mai bine de 3ani inastanta hotaraste sa nu-i evacueze pe considerentul ca nu s-a avut cu dansii un contract efectiv de inchiriere si deci ca trebuie sa recurgem la revendicare.
__intre timp unchiul meu mi-a donat mie ca tot ma ocupasem eu de toate actele, platile si toate cele el fiind mai in varsta si stand mai departe de oras.
__acum eu la randul meu ca sa pot intra in posesia imobilului am inceput un proces de REVENDICARE de aceasta data din moment ce cu evacuarea n-a mers si in afara de cele doua amintite altceva nu exista ca sa poti intra ca proprietar efectiv in casa.
__acum dansii imi cer mie iara bani pe ce considera dansii ca au facut acelor doua camere dar cum in procesul de evacuare instanta a considerat ca prescrise aceste pretentii materiale, ei mi le mai pot imputa mie? noul proprietar?
__pana la urma s-au judecat cu unchiul meu si au pierdut aceste pretentii, de ce mi se mai cer iarasi mie in noul proces? nu eu le-am dat procura si nu eu trebuie sa le platesc ceva din ce au facut dansii la imobil, nu?
__cum ma apar eu impotriva acestei cereri a lor? exista legi cu privire la acest aspect? ce treaba mai au cu mine? sa se indrepte asupra celui cu care au afcut acte nu cu mine.
sau ma insel?


va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: hopeless1 , utilizator 23:08, 2 Octombrie 2011
Nu sunt avocat, dar in privinta pretentiilor lor stiu ca acceptand donatia ati preluat si cele bune (dreptul de propietate) si cele rele (pretentiile posesorilor celor doua camere). Ganditi-va ca daca nu ar fi asa ai putea sa scapi foarte usor de datorii donand o locuinta ipotecata, de exemplu.
Trebuie, asa cum vi s-a explicat sa aratati judecatorului sentinta celalalta deoarece judecatorul nu are cum sa stie de aceasta sentinta.
Bineinteles, puteati si dumneavoastra sa aratati ca pretentiile respective intra in termenul de prescriptie. Daca au pretins ca au mai facut ceva dupa sentinta de care pomeneati atunci trebuie sa dovedeaca ca este asa.
Bafta!
multumesc frumos!
__dc. stam stramb si gandim drept aveti dreptate de fapt..
__poate daca era vanzare cumparare atunci insemna ca platisem imobilul si nu doar il preluasem prin donatie
__asa am sa fac am sa arat judecatorului si celelalte hotarari si sper sa tina cont de ele (caci si acolo se spune ca s-au prescis si deaceea au fost respinse).
__sper sa foe totul ok de data asta si sa se termine odata cosmarul asta.

numai bine va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu paratul la efectuarea expertizei. hopeless1 hopeless1 castigand in instanta un imobil def. si irev. si pt ca de buna voie domnii nu au vrut si nu doresc sa paraseasca imobilul a trebuit sa fac alt proces de ... (vezi toată discuția)
As putea fi acuzata de ceva grav??? hopeless1 hopeless1 inca una...si ma duc:)) un imobil a fost dat in posesia promitentului-cumparator in 2002 in 2007 cand se puteau face actele finale nu s-a mai intamplat ... (vezi toată discuția)
Chiar este posibil asa ceva?????? hopeless1 hopeless1 buna ziua!_sunt taaare ndignata. azi dupa 2 amanari ale pronuntarii mi s-a respins actiunea n totalitate. biectivul principal era EVACUAREA unor persoane ... (vezi toată discuția)