avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... as putea fi acuzata de ceva grav???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

as putea fi acuzata de ceva grav???

inca una...si ma duc:))

un imobil a fost dat in posesia promitentului-cumparator in 2002
in 2007 cand se puteau face actele finale nu s-a mai intamplat acest lucru
unchiul meu-proprietarul, a fost dat in judecata, ca instanta sa pronunte o hotarare care sa tina loc de act de v-c
acest lucru nu s-a intamplat si unchiul meu a ramas proprietar la fel cum era
noi am facut actiune in evacuare
dar domnii-care au si in prezent posesia imobilului au cerut despagubiri...pe ce au bagat in imobil (reparatii, taxe..etc.) - cu drept de retentie asupra imobilului

acuma...eu stiu ca trebuie sa astept practic ultima instanta la procesul cu evacuarea dar suntem la al..5-lea termen si inca nu li s-a aprobat cererea reconventionala,
as putea sa ma duc cu scandal si sa intru in imobil???
practic ei momentan nu mai au nici un drept:procesul asupra acelui antecontr. s-a terminat cu "irevocabila", momentan nu li s-a acceptat cererea reconventionala pe evacuare cu drept de retentie...asa ca...as putea sa intru cu forta macar intr-o camera pe care nu o locuieste nimeni? sau as putea fi acuzata de ceva anume? tulburare de posesie...sau ceva de genul?? dar daca ei nu mai au la momentul actual nici un drept asupra imobilului??? pot sa sparg si sa intru?

stiu ca nu prea este ortodox dar poate li se aproba cererea reconventionala si atunci tine-te neica....expertize...pana se termina prima instanta...apoi recursul...si uite asa eu tot cu chirie stau...in loc sa ma mut frumusel in casa mea (ma rog...am si procura..am si antecontract de la unchiul meu unilateral ca mi-a vandut,deci...).

multumesc inca o data.
stiu ca va bombardez cu problemele mele dar am atatea intrebari...:( talmes balmes in cap...#-o
Cel mai recent răspuns: hopeless1 , utilizator 23:05, 20 Februarie 2009
Ati putea fi acuzata de; tulburare de posesie, deranjarea linistii publice, distrugere,etc,deci mai bine ,nu.:rolleyes:
chiar daca eu sunt proprietarul?
sau ma rog...imputernicita propriatarului?

pai si ei cu ce drept mai stau acolo daca nu mai au nici un act nimic? nici proces in tribunal????

incerc sa ma lamuresc
ca vad ca eu pot fi acuzata de...ceva, dar ei???

ps: eu ce fac pana se judeca evacuarea? stau cu chirie si ei folosesc imobilul? daca dureaza ani? eu cu drept, eu fara drept#-o

numai bine.
Ultima modificare: Vineri, 20 Februarie 2009
hopeless1, utilizator
depinde ce se va demonstra....poate ii puteti actiona pt lipsire de folosinta...
dvs vad ca incercati sa va faceti dreptate singura, sa intrati cu forta in casa...dar nu stiti la ce risc va expuneti...
imi pare rau ca oamnenii inca nu au inteles ca nu ei fac legea...
ok. inteleg. nu fac eu legea, e normal, dar....

ca sa inteleg mai bine....eu sunt propriatarul si trebuie sa stau prin tribunale ani buni ca sa imi intru in propriatate, nu?

oricum de procese sunt constienta ca nu scap insa doream ceva mai rapid si in forta:">, deh....sunt cam impulsiva.
oricum dupa prima instanta am mai spart o data geamurile acolo :)), au venit 2 echipaje de politie si n-au avut ce sa imi faca...ca eu eram singura cu acte de proprietate; atunci nu am putut sa raman acolo ca statea in chirie o firma-ca altfel...ramaneamX-(.
la inceput ma "legasem" de un scaun care era in interior si nu mai voiam sa ies, a trebuit sa vina 2barbati sa ma ia pe sus efectiv si sa ma dea afara...asta cum se mai numeste?!...deci eu nu fac legea...dar ei o fac??

eu nu pot intra, ok? dar ei cum pot sta? ca locuiesc acolo deci il folosesc.
si cu lipsa de folosinta ...pana ii dau eu in judecata timpu trece.

ma rog.
vad ca alta solutie nu e.
multumesc frumos.
Mai rapid, toata lumea isi doreste, dar la dorinta de forta... asta nu stiu ce motivare poate avea la dv.
Ei pot sta acolo intr-o aparenta de drept, pe asta se bazeaza posesia lor...
Sa nu ma intrebati ce e, ca nu pot explica asa de simplu... e aparenta ca au un drept, atat.

Folosinta e folosinta si proprietatea e proprietate... nu v-au facut nimic pentru ca nu a depus nimeni plangere... nu ca aveati acte de proprietate.

Alte discuții în legătură

Cine are dreptate? hopeless1 hopeless1 buna ziua! am si eu o nedumerire si anume: trebuie sa se faca o expertiza in constructii la data stabilita de expert m-am prezentat eu in calitate de ... (vezi toată discuția)
Folosinta sau posesie? tolerat? ocupant abuziv?...etc. hopeless1 hopeless1 Explicati-mi si mie va rog care este situatia in cazul urmator: __in 2002 unchiul meu a facut un antecontract de v-c cu domnii x, le-a facut o procura pt. a ... (vezi toată discuția)
Ce plangere/reclamatie pot sa-i fac cuiva care sta in locuinta mea fara nici un drept ? hopeless1 hopeless1 este vorba de un imobil pe care unchiul meu mi l-a dat dupa ce in prealabil l-am castigat pentru el in instanta dar oamenii care au stat acolo nu vor sa plece. ... (vezi toată discuția)