un imobil a fost dat in posesia promitentului-cumparator in 2002
in 2007 cand se puteau face actele finale nu s-a mai intamplat acest lucru
unchiul meu-proprietarul, a fost dat in judecata, ca instanta sa pronunte o hotarare care sa tina loc de act de v-c
acest lucru nu s-a intamplat si unchiul meu a ramas proprietar la fel cum era
noi am facut actiune in evacuare
dar domnii-care au si in prezent posesia imobilului au cerut despagubiri...pe ce au bagat in imobil (reparatii, taxe..etc.) - cu drept de retentie asupra imobilului
acuma...eu stiu ca trebuie sa astept practic ultima instanta la procesul cu evacuarea dar suntem la al..5-lea termen si inca nu li s-a aprobat cererea reconventionala,
as putea sa ma duc cu scandal si sa intru in imobil???
practic ei momentan nu mai au nici un drept:procesul asupra acelui antecontr. s-a terminat cu "irevocabila", momentan nu li s-a acceptat cererea reconventionala pe evacuare cu drept de retentie...asa ca...as putea sa intru cu forta macar intr-o camera pe care nu o locuieste nimeni? sau as putea fi acuzata de ceva anume? tulburare de posesie...sau ceva de genul?? dar daca ei nu mai au la momentul actual nici un drept asupra imobilului??? pot sa sparg si sa intru?
stiu ca nu prea este ortodox dar poate li se aproba cererea reconventionala si atunci tine-te neica....expertize...pana se termina prima instanta...apoi recursul...si uite asa eu tot cu chirie stau...in loc sa ma mut frumusel in casa mea (ma rog...am si procura..am si antecontract de la unchiul meu unilateral ca mi-a vandut,deci...).
multumesc inca o data.
stiu ca va bombardez cu problemele mele dar am atatea intrebari...:( talmes balmes in cap...#-o
Instanta nu se poate pronunta pe cererea lor reconventionala decat odata cu fondul, prin hotarare.
Daca veti incerca sa intrati cu forta in imobil, chiar si numai intr-o camera, acestia pot chema Politia si sa va acuze de tulburare de posesie, distrugere, poate si furt etc. Nu va recomand un astfel de mod de abordare a problemei!
Asteptati ca legea sa-si spuna cuvantul, respectiv aparati-va in procesul aflat pe rolul instantei, pentru ca solutia sa va fie favorabila. Numai dupa ce va exista o hotarare definitiva si irevocabila pentru speta dedusa judecatii, si veti castiga procesul, veti introduce o actiune in evacuarea acestora, daca nu vor intelege sa paraseasca imobilul de buna voie.
In orice caz, cererea lor bazata pe dreptul de retentie pana la achitarea investitiilor efectuate in imobil este admisibila daca in antecontract se prevedeau astfel de clauze, intr-un fel sau altul, expres sau tacit. Oricum, instanta urmeaza a se pronunta pe baza probelor ce se vor administra in fata acesteia, atat asupra cererii principale cat si a cererii reconventionale. Apoi, aveti caile de atac.
Daca nu aveti un avocat, va recomand calduros sa va angajati unul!
Succes! ;)
au depus plangere ca nu se lasa oamenii asa usor dar nu au avut ce sa-mi faca
deoarece practic am spart geamul la propriul meu imobil
si tulburare de posesie nu au putut sa ma acuze deoarece nu am rams in imobil...=D>
cred ca s-au chinuit mult oamenii sa ma sperie ca s-a plimbat plangerea aia pe la vreo 3 agenti de politie
acum...acel antecontract deja s-a judecat si am sentinta definitiva si irevocabila
am facut si cererea de evacuare la care dansii au facut "cerere reconventionala"-normal...
aceasta cerere inca nu li s-a aprobat si ma gandeam ca pana atunci as putea forta putin nota...intrand cu forta...ma rog:">
nu am sa fac chestia asta...mai bine le cer bani ca mi-au folosit camerele:P
macar atat.
in antecontrac nu se specifica nimic in legatura cu "investitiile" ci a avut procura
dar si cu procura tot ce a facut acolo trebuiau sa fie facute legal...deci,,,nu cred ca instanta sa le accepte ilegalitati,nu?
multumesc inca o data pentru sprijinul acordat
multa sanatate la toata lumea!