Salutare.
AM o întrebare legata de contractul de creditare (în general) cu o banca.
Mai exact vreau sa îmi fac un credit, sunt în faza inițiala de informare deocamdată.
Am primit toate informațiile pe care le-am solicitat de la consilierii de credite, mai puțin una.
Singura problema ar fi ca nici una din bănci nu a vrut sa-mi pună la dispoziție contractul de credit în aceasta faza inițiala. Din moment ce ma interesez de un credit nu este normal sa cunosc și toți termenii contractului ? Este normal sa vad contractul de credit doar după ce depun eu toata documentația?
Intrebarea mea, este de fapt :
Exista de fapt vreo lege care sa oblige băncile sa prezinte contractul de credit clientului înainte de semnarea vreunui angajament (de genul cerere de creditare, etc) - la simpla solicitare a clientului ???
Nu exista , insa conditiile de creditare si cam tot ce tine de semnarea viitorului contract de credit , consilierul este obligat sa va informeze. Dar dvs. aveti posibilitatea, inainte de a-l semna sa-l lecturati si sa fiti consiliat de un jurist. Studiul contractului nu este limitat ca timp. Daca este ceva ce nu va convine puteti sa negociati termenii contractului. Daca nu se accepta din partea banii si este ceva care va afecteaza sau nu va avantajeaza puteti sa refuzati semnarea lui.