avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pe cine ar trebui sa despagubesc...??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pe cine ar trebui sa despagubesc...??

Buna ziua!dobandesc prin mostenire o casa ....defapt o parte din casa 5/8 , iar restul 3/8 sunt ale unui unchi.problema sta in felul urmator ...el a decedat de curand,dar are un copil din prima casatorie.iar din a2 a casatorie nu...intrebarea mea este trebuie sa o despagubesc si pe fiica din prima casatorie si pe cea de a2 a sotie?ele au drepturi egale?sotia lui are 2 fiice dintr-o alta casatorie...nefiind pe numele lui.cu cine ar trebui sa ma inteleg acum??
Va trebui sa va intelegi cu ultima sotie si cu fiica lui din prima casatorie. Cele 3/8 ale unchiului vor fi mostenite de fosta sotie in proportie de 1/2+ 3/4 din cota de 3/8, restul revenind fiicei, in proportie de 3/4 din cota unchiului. In caz de partaj va trebui sa va judecati cu fiica si sotie unchiului
Bogdan OLARU a scris:

Cele 3/8 ale unchiului vor fi mostenite de fosta sotie in proportie de 1/2+ 3/4 din cota de 3/8, restul revenind fiicei, in proportie de 3/4 din cota unchiului.


1/2 din cota de 3/8 ca bun propriu +1/4 din restul de 1/2 din aceeasi cota de 3/8 cu titlu de mostenire. Asta in situatia in care unchiul a dobandit cota de 3/8 ca bun comun cu sotia sa. Daca a fost bunul lui propriu, sotia nu va avea decat cota de 1/4 din cele trei optimi ale unchiului.

buna ziua!si cum pot sa stiu daca unchiul a dobandit cota de3/8 ca bun comun cu sotia sa?as putea sa despagubesc doar fiica??ei nu erau in relatii bune.chiar deloc.am vorbit cu unchiul cand era in viata despre despagubire,dar mi -a cerut cu mult peste valoarea reala a cladirii,cred ca sotia isi v-a mentine pretul,despagubirea se face in instanta??se face vreo expertiza la casa si teren??sau trebuie sa platesc atata cat imi cere sotia si fiica??va multumesc mult.astept un raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare casa nico76 nico76 Buna ziua. Am un unchi care are o fata infiata, iar sotia lui a murit. El este batran iar acum vrea sa il ajut sa vanda casa si cu banii luati sa ii cumpar o ... (vezi toată discuția)
Situație complicată într-o succesiune. Îmi puteți explica drepturile fiecărei părți? tomyblue tomyblue Buna seara, as dori sa aflu care este cota de mostenire a acestor 2 parti (cred ca in cazul sotiei ea are dreptul la cota parte a ceea ce s-a facut din ... (vezi toată discuția)
Intrebare succesiune unchiul meu mi-a lasat un testament la notar ... Antik Antik Intrebare succesiune Unchiul meu mi-a lasat un testament la notar si m-a instituit legatar universal ,unchiul a decedat in 2023 . Unchiul meu era vaduv ... (vezi toată discuția)