avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general este obligatoriu cumpararea casei de marcat?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

este obligatoriu cumpararea casei de marcat?

Scoala de soferi amatori cod CAEN 8553 SCOLI DE CONDUCERE PILOTAJ
neplatitor de TVA intocmeste factura pentru cursanti cu toate datele CNP, Nr Carte de identitate, si incasarea contravalorii facturii se efectueaza cu chitanta sau bon fiscal.??????
Multumesc pentu raspuns cit mai urgent
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 23:14, 25 Aprilie 2010
Va trebuie casa de marcat pt ca efectuati servicii catre populatie cu preponderenta iar activitatea in cauca nu este prevazuta la scutiri in OG 28/1999.Deci, bon fiscal obligatoriu si factura daca solicita clientul persoana fizica.
In OUG nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale actualizata la 25.11.2008 avem:

Art. 2. - Se excepteaza de la prevederile art. 1 alin. (1):
[...]
h) activitatile desfasurate ca profesii libere sub toate formele de organizare care nu implica crearea unei societati comerciale;
[...]

Activitatea dvs. se incadreaza aici si nu este nevoie de casa de marcat fiscala.

Daca sunteti societate comerciala (nu ati specificat forma de organizare), intradevar, aveti nevoie de casa de marcat fiscala.
Iulian Manea a scris:

Daca sunteti societate comerciala (nu ati specificat forma de organizare), intradevar, aveti nevoie de casa de marcat fiscala.

Am o intrebare: pt o societate (SRL) care desfasoara activitatea pe internet, vanzari on-line, este necesara casa de marcat?
Am infiintat societatea in iulie 2009, nu am avut activitate pana in prezent...in acest caz, trebuie sa platesc forfetar acum, in luna aprilie?

Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 25 Aprilie 2010
Sorelly, utilizator
Sorelly a scris:

[...]
Am o intrebare: pt o societate (SRL) care desfasoara activitatea pe internet, vanzari on-line, este necesara casa de marcat?
[...]

Multumesc!

In OUG nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale actualizata la 25.11.2008 avem:

Art. 2. - Se excepteaza de la prevederile art. 1 alin. (1):
[...]
k) comertul cu amanuntul prin comis-voiajori, precum si prin corespondenta, cu exceptia livrarilor de bunuri la domiciliu efectuate de magazine si unitatile de alimentatie publica, pe baza de comanda;
[...]

Deci, dvs. nu aveti obligatia cumpararii casei de marcat fiscala.
Sorelly a scris:

"Am infiintat societatea in iulie 2009, nu am avut activitate pana in prezent...in acest caz, trebuie sa platesc forfetar acum, in luna aprilie?"

Da trebuie sa platiti impozitul minim in valoare de 550 lei (2200/4).
Termen de plata: 26.04.2010
Ultima modificare: Duminică, 25 Aprilie 2010
Ana Muntianu, Consultant fiscal

Alte discuții în legătură

Obligativitate bon fiscal LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA O societate comerciala, cu obiect de activitate constructii, vinde un autoturism catre o persoana fizica, pentru care emite factura si chitanta. Administratia ... (vezi toată discuția)
Casa de marcat bandi2 bandi2 buna.eu mi am suspendat activitatea,si nu mai doresc sa o reiau,vreau sa intreb,pot sa vand casa de marcat ,ca tot nu o voi folosi?am inteles ca trebuie ... (vezi toată discuția)