avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensia anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensia anticipata

sant nascuta la 08.09.1954 am32 de ani lucrati cind ma pot pensiona anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:13, 24 Aprilie 2010
1. Conform Legii 19/2000 puteti beneficia de:
- pensie pentru limita de varsta incepand cu iulie 2014, respectiv la implinirea varstei de 59 ani si 10 luni;
- pensie anticipata partiala incepand cu iulie 2009, respectiv la implinirea varstei de 54 ani si 10 luni.

2. Asadar puteti solicita pensie anticipata partiala oricand in acest an, conform actualei legi a pensiilor.

3. Daca asteptati sa apara noua lege, ati auzit ca se va mari varsta standard de pensionare la femei, s-ar putea sa nu mai puteti iesi la pensie asa de repede.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire la pensie Dana_Burcea78 Dana_Burcea78 buna ziua,am o colega cu varsta de 58 ani si 8 luni,si vechime in munca de 33ani si 10 luni,in prezent beneficiaza de indemnizatie de somaj pana in luna ... (vezi toată discuția)
Cand pot sa ies la pensie? marcurodica marcurodica nascuta la 18.02.1953 am 34 de ani cotizare si doi copiii (vezi toată discuția)
Cand pot beneficia de pensie? camipuie camipuie nascuta in martie 1953, din 1974 lucrez in invatamant, educatoare, grad I didacticas dori sa stiu cand as putea slicita pensionarea, daca as fi penalizata si ... (vezi toată discuția)