avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1328 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intrebare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intrebare

Dupa terminarea concediu de crestere a copilului de 2 ani am dreptul la 3 luni de concediu de odihna platit?Unde ma pot adesa?
Cel mai recent răspuns: Elena Savciuc , Consultant resurse umane 18:22, 24 Aprilie 2010
Concediul de odihna se acorda dupa o perioada efectiv lucrata, nu dupa o perioada inactiva la locul de munca.
luly38 a scris:

Dupa terminarea concediu de crestere a copilului de 2 ani am dreptul la 3 luni de concediu de odihna platit?Unde ma pot adesa?

Angajatorului trebuei sa va adresati pentru aprobarea cererii de CO ...CO se acorda proportioanl cu perioada efectiv lucrata.
Art. 140 din Codul Muncii prevede:
(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare (21 zile lucratoare conf. Contractului colectiv de munca la nivel national – se ia in calcul varianta mai favorabila angajatului).
(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil, este prevazuta in contractul individual de munca si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.
(3) Sarbatorile legale in care nu se lucreaza, precum si zilele libere platite stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil nu sunt incluse in durata concediului de odihna anual.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi la concediu de odihna emilyana emilyana Buna. Am o nelamurire. Sunt insarcinata si din luna mai sunt in concediu medical pentru risc de avort. In acest caz, de cate zile de concediu de odihna am ... (vezi toată discuția)
Reducere co cu concediu medical? smeagull smeagull Buna ziua, Care este parerea dvs.: e ste legal ca durata concediului de odihna ce se acorda intr-un an sa se dimunueze proportional cu perioada de ... (vezi toată discuția)
Numar minim zile concediu de odihna - sector privat suns suns Buna ziua. Intrebarea mea este : de cate zile de concediu de odihna beneficiez, daca sunt o persoana angajata la o firma privata, avand in vedere faptul ca in ... (vezi toată discuția)