avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am cazut mi-am pierdut constiinta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am cazut mi-am pierdut constiinta

Dupa n conflicte cu Managerii acum 3 zile am cazut pe strada am ajuns spital.a 2-a zi m-am dus medic familie care mi-a dat trimitere neurologie unde am fost si mi-a dat 14 zile CM.Saptamana viitoare ma duc din nou la medic familie sa imi faca fisa CM.mentionez ca sunt in CO si din 27 trebuie sa reancep munca.sunt sofer lucrez numai de noapte(am ameteli ce vor trece)am anuntat telefonic seful meu care a anuntat directoarea ce s-a interesat de-a fir a par cum ce cand...unde s-a intamplat cu OBLIGATIA ca medicul familie sa nu imi scrie codul pe fisa de CM ci EXACT boala!sic!si sa imi mai dea o mentiune daca mai pot sofa!sic!ca altfel nu imi plateste CM-parca ea ar fi patroana!-si ma trece NEMOTIVAT!m-am saturat de aceste abuzuri psuhologice,chemari in birou...reduceri salariu...diminuari salariu diverese motive:are dreptul la penalizari salariale din moment ce eu nu am lipsit,intarziat etc timp de 3 ani???asta vara m-au obligat sa semnez trecerea la lat departament..daca nu semnez afara!...sa le multumesc ca totusi mi-au acordat o sansa si nu m-au dat afara...mi s-a diminuat salariul la 1/2...etc...AM NEVOIE DE AJUTOR!!!:((
1) Medicul de familie nu primeste directive de la nimeni in ceea ce priveste constatarile facute in cazul unei consultatii;
2) Plata CM nu are nicio legatura cu pastrarea abilitatii de a sofa;
3) Penalizarile se pot aplica doar daca exista abateri si in urma unei cercetari prealabile.
Pentru rezolvarrea situatiei adrresati-va ITM ( Inspectia teritoriala de munca ) si unui avocat . O sa fiti surprins ce efect poate avea.
Cred ca mai important decat orice este sanatatea dvs. incercati sa va relaxati. poate ati cazut si vi.ati pierdut cunostinta din cauza stresului. Poate ca e mai bine, o perioada sa aveti mai multa liniste si... in tot raul poate fi un bine mult mai mare..
1.Pentru neplata certificatului medical va adresati su o sesizare Casei de Asigurari de Sanatate, asacum precizeaza OUG 158/2005:
Art. 47. - Constituie contravenţii următoarele fapte săvârşite prin încălcarea obligaţiilor prevăzute la art. 36 alin. (3):
a) refuzul nejustificat de plată a indemnizaţiilor;
b) calculul şi plata eronată a indemnizaţiilor;
c) eliberarea certificatelor de concedii medicale cu nerespectarea prevederilor legale în vigoare.
Art. 48. - Contravenţiile prevăzute la art. 47 se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei (RON) la 2.500 lei (RON).
Art. 49. - Constatarea contravenţiilor prevăzute la art. 47 şi aplicarea amenzilor corespunzătoare se fac de către organele de control ale CNAS şi ale caselor de asigurări de sănătate.

2.Pentru celelalte probleme faceti o sesizare la ITM.
va multumesc f mult pt sfaturi...stima si respect..in continuare ce as mai putea face...ce sfaturi imi dati...offf....
1. Ati primit mai multe sfaturi, acum urmeaza sa le urmati sau nu (cum doriti dvs.).
2. In functie de rezultatele demersurilor facute reveniti si vom vedea ce se mai poate face.

Alte discuții în legătură

In caz de accident de munca,beneficiez de concediu medical la cat timp de la angajare,in cazul unui accident basil71 basil71 am avut un accident de munca care a necesitat internarea mea in spital.eram angajat la firma de 18 zile lucratoare.specific ca am lucrat la o firma care se ... (vezi toată discuția)
Accident pe drum catre casa de la servici pup_me pup_me Buna, am avut un accident chiar in fata blocului cu masina dupa ce am iesit de la servici. Nu au fost victime eu m-am lovit la cap si la picior atat,desi nu ... (vezi toată discuția)
Accident de traseu-obligatiile angajatorului/drepturile angajatului andreeabib andreeabib In luna ianuarie,in timp ce ma indreptam catre locul de munca,am alunecat si am cazut pe gheata,rupandu-mi mana( mai exact cotul),fiind operata.Pe parcursul ... (vezi toată discuția)