avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Dupa angajare,peste cat timp am dreptul la concendiu de odihna?
Cel mai recent răspuns: Emil Lasconi , Consilier juridic 17:24, 24 Aprilie 2010
1.Nu exista un termen anume, de la angajare, dupa care sa puteti intra in concediu de odihna (CO).
2. Puteti intra in CO si a doua zi dupa angajare, numai ca acesta, CO, se acorda proportional cu timpul lucrat si atunci angajatorii vor sa treaca un anumit timp si apoi acorda CO.
Concediul de odihna se acorda proportional cu timpul lucrat. In cazul fractionarii zilelor de concediu trebuie ca salariatul sa efectueze ce putin 15 zile de concediu neintrerupt intr-un an de zile.
Conteaza insa cel mai mult cum te intelegi cu seful tau. Daca el iti semneaza cererea de plecare in concediu nu se poate opune nimeni sa nu se intample aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna DorinG DorinG Buna seara! Am si eu o intrebare legata de concediul de odihna. Am de luat 5 zile de concediu programate deja, 4 dintre ele sunt consecutive iar una separat. ... (vezi toată discuția)
Acordare concediu odihna Popescu Lorena Popescu Lorena Buna seara, un salariat poate intra in concediu de odihna daca nu are aprobarea sefului direct? concediul de odihna se acorda pentru timpul ( lunile ) ... (vezi toată discuția)
Acordare concediu janina drula janina drula Buna ziua.Sunt angajata la o institutie publica pe o functie de executie .Pe 15 septembrie implinesc un an de la angajare.Dupa cat timp pot beneficia de ... (vezi toată discuția)