avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1133 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... amplasarea antenelor de telefonie mobila
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

amplasarea antenelor de telefonie mobila

Situatia e urmatoarea: pe un bloc de la periferia orasului s-a amplasat o antena de telefonie mobila.....tin sa mentionez ca pe o raza de pana la 1 km fata de acest bloc exista atat institutii de invatamant:gradinita,scoala generala....cat si sedii de banci,magazine,blocuri,case.....asadar e o zona in care se desfasoara o activitate destul de intensa.
Mai este o problema si in faptul ca cei ce locuiesc in acest bloc nu sunt proprietari ai locuintelor ci chiriasi cu contract de inchiriere pe o perioada de 1 an.....iar proprietarul blocului este reprezentat de o firma.....
Intrebarea mea e: cum de a reusit aceasta firma sa obtina toate autorizatiile necesare amplasarii antenei? Si ce se poate face pt a gasi o cale de-a da jos aceasta antena in mod legal si civilizat?
mentionez ca locatarii blocului in chestiune nu au fost de-acord cu amplasarea antenei?
Cel mai recent răspuns: cavallis , utilizator 12:13, 25 Aprilie 2010
Daca nu puteti sa le dati jos, cereti sa va fie acordata pentru afectiunile ce pot apara, o compensatie baneasca, asa zisul spor de antena, asa cum au rezolvat si alesii nostrii cu antenele de pe institutiile respective, de la municipii pana in parlament . Dar daca sunt nocive noi unde traim, mai putem merge in institutii cand avem probleme?
Situatia poate fi privita si altfel: firma de telefonie mobila discuta cu proprietarii imobilului, nu cu chiriasii - desi cred ca ar fi cazul. Deci cele doua firme s-au inteles, intocmesc un contract de folosinta a terasei pentru care cei cu telefonia "cotizeaza" destul de serios in favoarea proprietarului. Toate avizele, autorizatiile, etc. cad in sarcina firmei de telefonie mobila. De obicei contractul se incheie pe timp de 10 ani. Daca antenele + echipamentele sunt amplasate deja pe bloc, ma tem ca demersul dvs. este tardiv...
Pentru linistea dvs.:
- asa-zisul efect nociv este mai mare pentru blocurile din jurul blocului in care locuiti;
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Aprilie 2010
Adam Grecu, utilizator
daca cei care locuies in bloc sunt chiriasi, nu au nici un drept de vot sau parere...imobilul este la proprietar, respectiv firma...care sia inchieriat terasa blocului la firma telefoniei, si probabil pt o suma de bani...
daca la chirias nu ii convine ca pe bloc are antene...poate sa se mute in alta parte, dar credeti ca in alta parte nu sunteti afectat de aceleasi sau alte antene???
dupa felul antenelor gsm...care bat orizontal, suntem mai feriti sub antene...decat daca le aveati pe un alt bloc in fata blocului dumneavoastra...si acel semnal venind direct in apartamente.
asa se intampla cand lumea nu cunoaste anumit lucruri si apleaca urechea la diverse prostii spune de altii. si ca fapt divers, teoretic in aer trebuie sa fie undeva pana 100frecvente (radio, gsm, cele ale serviciilor MAI, etc)...dar ele sunt cu miile in realitate...cine si in ce scop sunt folosite nu se stie inca. deci concluzia, 1antena la atatea frecvente cate sunt, nici ca nu se baga in seama.
treaba cu sporu de antena, e o prostie, bani care sunt storsi de la buget pt marirea salariilor unor "destepti"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amplasare antena gsm V1978 V1978 Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in privinta urmatoarei probleme. Blocul nostru are 2 scari fiecare cu asociatia sa de proprietari. La scara ... (vezi toată discuția)
Antene telefonie mobila pe bloc elyke elyke Buna ziua daca putet sa ma ajutati Am cuparat un apartament la etajul 10 era un antena de telefonie acolo cu contract de 10 ani de 2 ani locuiesc acolo si sa ... (vezi toată discuția)
Amplasarea antenelor gsm ContSters62736 ContSters62736 care sint actele normative care trebuiesc respectate pentru amplasarea antenelor GSM pe blocuri. am cautat ceva timp pe net dar nu am gasit decit niste ordine ... (vezi toată discuția)