avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa

buna seara am o locuinta impreuna cu socrii. Ei au UZUL FRUCT se poate strica contractul de catre ei si in ce imprejurari.
orice conventie, inclusiv un contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct poate fi atacat la instanta...
sansa de reusita depinde de respcetarea clauzelor contractuale
daca detaliati putin situatia dvs o sa primiti raspunsuri mai exacte. cine a cumparat acea locuinta si din ce bani?? in ce conditii s-a introdus clauza de uzufruct viager???
AM SA VA CITEZ DIN ACTUL DE CUMPARARE Pretul acestei vanzari este de 200000000(douasutemilioane lei) primit integral de la cumparatori astazi data autentificarii prezentului contract de cand cumparatorii X si Y(sot-sotie) intra in stapanireade drept asupra imobilului descris mai sus iar cumparatorii X si y(socru si soacra) intra in stapanirea de fapt asupraaceluias imobil urmand ca la data decesului acestora dreptul de uz fruct sa fie transmis numitilor X si Y
Nu au ce sa faca socrii daca au doar uzufructul. Ei pot locui in imobil si pot sa se foloseasca de el pana la moarte, inclusiv sa il inchirieze.
Dvs. si sotia aveti nuda proprietate, si dupa decesul socrilor va consolidati dreptul de proprietate. Intre timp sunteti obligati sa efectuati lucrarile de reparatie capitala, daca e nevoie, sa platiti impozitul si sa nu ii deranjati pe uzufructuari in exercitarea drepturilor lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare uzufruct viager georgedoru georgedoru Buna ziua. Am problema cu un contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager. Socrii mei ne-a facut acte de vanzare cumparare in urma cu cativa ani pe ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere cu clauza de uzufruct viager ContSters277264 ContSters277264 Eu si sotia mea am incheiat un contract de intretinere cu parintii ei. Cotractul respectiv stipuleaza : \\"Transmiterea proprietatii catre intretinatori (nb. ... (vezi toată discuția)
Titular proprietate cu interdictie Dafina M Dafina M Buna seara, Prietena mea vrea sa cumpere un apartament unde la titular proprietate figureaza o persoana si o alta persoana cu uzufruct viager. La notar, la ... (vezi toată discuția)