avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... armata si sporul de vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

armata si sporul de vechime

Buna ziua
Din nou am o intrebare :)
Stiu si eu ca armata ca si perioada de somaj, de concediu pentru crestere copil pana la 2 ani, facultatea absovita la zi, se considera stagiu asimilat si se ia in considerare la vechimea in munca pentru pensie. Dar, stie cineva sa ma lamureasca daca perioada armatei, somajului si concediu pentru copil, se ia in calcul la acordarea sporului de vechime ? Cu facultatea mi-e clar, nu o iau in calcul cand stabilesc in ce transa de spor de vechime se include un salariat, dar celelalte ? Sau asta depinde de angajator ?
Si uite asa, cu ajutorul prietenilor de pe acest site, devin eu experta in probleme de resurse umane ;)
Toate cele bune tuturor cititorilor si multumesc anticipat celor ce-mi vor raspunde
psiholog Olga Spiridon
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:37, 25 Aprilie 2010
Numai CIC constituie vechime în munca si în serviciu si care se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda în raport cu aceasta. In acest sens, se exprima art.18 alin.7 din OUG nr.148/2005.

Somajul si armata sunt considerate stagii asimilate de cotizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facultatea si masterul sunt considerate vechime? stefan_ruxandra stefan_ruxandra buna am si eu o intrebare.lucrez la o firma de 1 an si 6 luni si am mai lucrat in alta parte 1 an si o luna, deci mai am putin si fac 3 ani vechime si ar ... (vezi toată discuția)
Calcul vechime in munca euglup euglup Am terminat facultatea in 1997.Imediat am intrat in somaj din septembrie 1997 pana in ianuarie 1998 cand am plecat in armata pentru 6 luni.Se pot adauga armata ... (vezi toată discuția)
Vechime pt calculul sporului de vechime Cristinabv Cristinabv Va rog sa ma lamuriti daca la calculul vechimii in munca necesar modificarii sporului de vechime in munca se iau in calcul urmatoarele perioade trecute in ... (vezi toată discuția)