buna am si eu o intrebare.lucrez la o firma de 1 an si 6 luni si am mai lucrat in alta parte 1 an si o luna, deci mai am putin si fac 3 ani vechime si ar trebui sa beneficiez de 5% vechime dupa cum stiu eu. de curand am aflat ca o colega care s-a angajat in alta parte beneficiaza de un spor de vechime mai mare deoarece i s-au luat in calcul facultatea si masterul. e normal?ar trebui sa beneficiez si eu de spor de vechime deoarece am 5 ani de studii superioare si cu inca aproape 3 ani efectiv lucrati, 8 ani vechime??exista vreun articol care stipuleaza acestea?ca daca e asa as vrea sa-mi zceti ca sa-i pot baga respectiva pagina pe gat celui de la resurse umane. va multumesc anticipat!
Conform Legii pensiilor (19/2000) perioada de studii la zi a unei facultati se considera perioada asimilata celei de cotizare la pensie si numai in cazul pensiei pentru limita de varsta. Pentru spor de vechime perioada de scolarizare nu se ia in calcul.
Vechime in munca
IngN
Buna seara,lucrez in industria auto de putin timp, am vechime aproape 1 an, salariu aprox 2 000 ron, am 3 intrebari:
- 1. armata se poate considera vechime ... (vezi toată discuția)