avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... facultatea si masterul sunt considerate vechime?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

facultatea si masterul sunt considerate vechime?

buna am si eu o intrebare.lucrez la o firma de 1 an si 6 luni si am mai lucrat in alta parte 1 an si o luna, deci mai am putin si fac 3 ani vechime si ar trebui sa beneficiez de 5% vechime dupa cum stiu eu. de curand am aflat ca o colega care s-a angajat in alta parte beneficiaza de un spor de vechime mai mare deoarece i s-au luat in calcul facultatea si masterul. e normal?ar trebui sa beneficiez si eu de spor de vechime deoarece am 5 ani de studii superioare si cu inca aproape 3 ani efectiv lucrati, 8 ani vechime??exista vreun articol care stipuleaza acestea?ca daca e asa as vrea sa-mi zceti ca sa-i pot baga respectiva pagina pe gat celui de la resurse umane. va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: mili1976 , utilizator 11:55, 17 Februarie 2009
nu. scoala indiferent de natura ei nu constituie vechime in munca.
Conform Legii pensiilor (19/2000) perioada de studii la zi a unei facultati se considera perioada asimilata celei de cotizare la pensie si numai in cazul pensiei pentru limita de varsta. Pentru spor de vechime perioada de scolarizare nu se ia in calcul.
dar somajul si armata se iau in considerare ptr acordarea sporului de vechime in munca???Stiu ca ptr pensie se ia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anii de facultate = ani la vechime anthynidiany anthynidiany Am terminat Facultatea de Istorie si daca voi reusi in vara sa intru la Academia de Politie o sa am posibilitatea de a termina o a doua facultate. La istorie ... (vezi toată discuția)
Armata si sporul de vechime spiridon_olga spiridon_olga Buna ziua Din nou am o intrebare :) Stiu si eu ca armata ca si perioada de somaj, de concediu pentru crestere copil pana la 2 ani, facultatea absovita la zi, ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca IngN IngN Buna seara,lucrez in industria auto de putin timp, am vechime aproape 1 an, salariu aprox 2 000 ron, am 3 intrebari: - 1. armata se poate considera vechime ... (vezi toată discuția)