Buna ziua!
am si eu o problema : in data de 09/10/ 2009 ma aflam pe proprietatea unei matusii cu mama acesteia bunica mea culegeam nuci, eu fiind cu unchiul meu la alt nuc un vecin a venit si a agresato fizic si verbal pe bunica mea, am transportato la spitalu de urgenta roman unde a stat 6 zile internata, dupa care am mers la medicul legist si i sa eliberat un certificat medico legal cu un numar de 10 -12 zile , am depus plingere la postul de politie de la noi sa in tocmit un dosar penalcare a fost trimis procurorului la parchet, nici pina in ziua de azi 25 /04/ 2010 nu am primit raspuns de la parchet sau judecatorie, ce trebuie sa fac?va multumesc mult
mergeti la parchet si intrebati in ce stadiu este dosarul. dar, trebuie sa stiti numarul dosarului, altfel va fi mai greu sa il gasiti, in opisul alfabetic.
Daca ancheta decurge incet, faceti plangere la prim-procurorul parchetului
in temeiul art. 275 C.pr.pen
in care relatati toate nemultumirile dvs.
Va mai sfatuiesc sa faceti plangere impotriva vecinului si pentru infractiunea de tulburare de posesie, sau de violare de domiciliu, daca terenul se gasea in curtea casei.
Violare de domiciliu (in varianta agravata ) si infractiunea de loviri sau alte violente sunt regasite in expunerea de mai sus.Nu , insa , si tulburarea de posesie.
Daca actele de cercetare sunt efectuate anevoios ( desi etapa de urmarire penala presupune o durata pentru aflarea adevarului ) sesizati procurorul care supravegheaza aceasta etapa a procesului penal.
Solutia, in temeiul art . 278 din Codul de procedura penala , poate fi atacata in termen de 20 de zile de la comunicare, de catre orice persoana care justifica un interes , adresandu-va procurorului ierarhic superior sau judecatoriei in a carei raza teritoriala s-a savarsit fapta.
Parchetele ca si politiile sunt"asaltate" de un numar foarte mare de dosare,procurorii ajungand sa aiba peste 1000 de cauze de solutionat pe an.
Din aceasta cauza,cercetarile si actele de procedura efectuatae in toata tara sufera intarzieri,iar cand este vorba despre un caz ca al dvs.care nu reclama o urgenta deosebita,astpetarea poate dura foarte mult.
Formulati la Prim procurorul Parchetului respectiv o cerere pentru urgentarea solutionarii cazului.
buna ziua! am fost la parchetul de pe linga judecatoria roman ma m inscris la prim procuror in audienta si dupa ce am aflat stadiul dosarului mi sa zis ca voi primi o comunicare in scris in termen de 7 zile lucratoare, mentionez ca au trecut 10 zile si nimic ce pot face? multumesc anticipat
Rezolutii aberante
nikolos
procurorul care ancheteaza dosarul penal cu art 178 si 184 da o rezolutie negativa asupra unei cereri. Se face plangere la prim procuror care o respinge ... (vezi toată discuția)